Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημήτρης Λυμπεριάδης
Ο Άνθρωπος γιατρός που
έσωσε τον Π. Τατσόπουλο


Τρέξτε τον στο χειρουργείο, αλλιώς τελειώνει, είπε ο γιατρός μόλις είδε τον Πέτρο Τατσόπουλο στο Ιπποκράτειο, περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που του έσωσαν τη ζωή.

Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου μίλησε για το επεισόδιο, τονίζοντας πως ήταν οι πολύ γρήγορες αποφάσεις και κινήσεις των γιατρών που έσωσαν τη ζωή του ασθενή, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, πριν ολοκληρωθεί στο 100% η νάρκωση, είχε ανοίξει το στέρνο του Πέτρου Τατσόπουλου.

Ο κύριος Λυμπεριάδης περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν, εξηγώντας πως όταν έφτασε στο Ιπποκράτειο οι γιατροί ξεκίνησαν να κάνουν στεφανιογραφία, όμως ο Πέτρος Τατσόπουλος άρχισε να έχει δύσπνοια. «Δεν ήξερα εγώ ότι ήταν ο κ. Τατσόπουλος, όταν είδα την κατάσταση είπα τρέχτε τον επάνω, τρέχτε, αλλιώς τελειώνει», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι.

«Μου είπαν να κάνουμε και άλλες εξετάσεις... να κάνει αξονική. Τους είπα "ή τώρα επάνω ή τελειώνει"», είπε κ. Λυμπεριάδης, εξηγώντας πως η εμπειρία του του έλεγε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της χλωμότητας του ασθενή και της δύσπνοιας.

Πήγαμε τρέχοντας πάνω, περιγράφει, όπου ενώ ο αναισθησιολόγος ολοκλήρωνε την νάρκωση, εγώ τον άνοιξα και πλημμυρίσαμε αίμα, καθώς είχε σπάσει η αορτή και το αίμα «έπνιγε» την καρδιά, διηγείται ο κ. Λυμπεριάδης.