Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κλειδί της
Φλωρεντίας στον
Ρίτσαρντ Γκιρ


Το κλειδί της πόλης μαζί με μια φανέλα με το όνομα Ρίτσαρντ στην πλάτη απένειμε ο δήμαρχος Φλωρεντίας στον Ρίτσαρντ Γκιρ προκειμένου να τον τιμήσει για την προσφορά του στο μεταναστευτικό.

Τον περασμένο Αύγουστο ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός επιβιβάστηκε σε πλοίο της οργάνωσης Open Arms ενώ αυτό βρισκόταν ανοιχτά της Λαμπεντούζα προκειμένου να δώσει τρόφιμα και προμήθειες σε περίπου 150 μετανάστες.

Η κίνηση του αυτή, μάλιστα, είχε προκαλέσει τότε κόντρα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ο οποίος είχε καλέσει τον 70χρονο ηθοποιό να πάρει τους μετανάστες στη βίλα του αφού είναι εκατομμυριούχος. Ο Γκιρ είχε απαντήσει τότε με απαξιωτικό ύφος αρκούμενος στη φράση «δεν με ενδιαφέρει» για την κριτική Σαλβίνι.

Επεισοδιακή ήταν, ωστόσο, και η τελετή βράβευσης το βράδυ της Δευτέρας με μέλη του δημοτικού συμβουλίου από κόμματα της δεξιάς αλλά και μέλη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων να εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Το επιχείρημά τους ήταν ότι κάποιος θα πρέπει να έχει στενότερους δεσμούς με τη Φλωρεντία για να του απονεμηθεί το κλειδί της πόλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φλωρεντίας Ντάριο Αντρέλα με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης στο Facebook σημείωσε ότι ο Γκιρ βραβεύτηκε «για την αλληλεγγύη προς όλους όσοι υποφέρουν αλλά και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία 30 χρόνια. Για τους λόγους αυτούς η Φλωρεντία ανοίγει τις πύλες της: Ρίτσαρντ Γκιρ εδώ θα είναι πάντα το σπίτι σου».