Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Καρασταμάτης:
Η μουσική είναι γέφυρα
με τους ανθρώπους


Τον Δημήτρη Καρασταμάτη τον γνωρίζουν στη Ραφήνα και το Πικέρμι ως έναν δυναμικό ενεργό πολίτη που έχει επίκεντρο το περιβάλλον και τη φροντίδα στα αδέσποτα ζώα.
Στις δημοτικές εκλογές δεν εξελέγη σύμβουλος ''στο τσακ'', αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα γι αυτόν, καθώς η οικογένεια διά της συζύγου του Βαλερί Βασιλικού βρέθηκε στα δημοτικά έδρανα. Ο Δημήτρης Καρασταμάτης, με εμπειρία 14 ετών ως αντιδήμαρχος στο παρελθόν σε Γαλλική κωμόπολη, αφοσιώθηκε στον τόπο του. Αυτή τη φορά σε αυτή τη συνέντευξη θα τον γνωρίσουμε και ως μουσικό. Με την καλλιτεχνική του ταυτότητα όπου κάπου γράφει ''επίτιμο μέλος των Magic de spell''...
 
35 χρόνια fan 5 χρόνια μέλος των Magic de spell. Τι σημαίνει αυτό που μου είπες στο τηλέφωνο?
 
Σημαίνει ότι είμαι 35 χρόνια θαυμαστής του συγκροτήματος, αλλά και 5 χρόνια κάποτε ήμουν και μέλος του! Τρία χρόνια με τους Alice in a nightmare ένα μουσικό σχήμα της εποχής μια ιδέα του Ηλία Ασλάνογλου και δική μου. Κάναμε συναυλίες, βγάλαμε δίσκο με Virgin με σύσταση του θρυλικού Γιάννη Πετρίδη. Ήταν το διάστημα όταν το αρχικό συγκρότημα των Magic de spell είχε αναστείλει την καλλιτεχνική του δράση και όταν επανήλθε έμεινα έναν χρόνο και κάτι μήνες, αλλά λόγω διαφωνιών με το στιλ, αλλά και εγκατάστασης στη Γαλλία αποχώρησα.
 
Και πότε ξαναβρεθήκατε με το συγκρότημα?
 
Μετά από 15 χρόνια όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, τους έδωσα ένα τραγούδι μου το ''καράβι χάρτινο'' που έβαλαν και στον δίσκο τους. Η αξέχαστη εμπειρία μου μαζί τους είναι περίπου 400 συναυλίες σε όλη τη χώρα και αυτό είναι το υπέροχο στο live! Κι ένας θεατής να υπάρχει είναι σαν 1.000.000 και οφείλεις να τον σεβαστείς.
Magic de spell (συλλεκτική φωτό): πάνω Βλαχάκης και Σκαρλάτος - κάτω Καρασταμάτης, Μαιντάς, Ασλάνογλου και Γεωργούλης
 
Μου περιγράφεις ένα μουσικό παραμύθι...
 
Ναι, έτσι είναι. Τώρα πώς ξεκίνησε η γνωριμία με τον Ηλία. Από την φορά συμπαθήσαμε ο ένας τον άλλον, δίνοντας την υπόσχεση να πάμε με τις παρέες μας καλοκαιρινές διακοπές. Στο καράβι όταν ήρθε η ώρα οι παρέες μας δεν έφτασαν ποτέ κι έτσι βρεθήκαμε μόνοι μας στην Ίο. Δύο σχεδόν άγνωστοι κάναμε παρέα και εκεί δημιουργήθηκε ο πυρήνας του συγκροτήματος. Όταν με ρώτησε αν παίζω κάποιο όργανο του είπα ''πλήκτρα, αλλά γράφω και τραγούδια''. Αυτό ήταν.  Μετά φωνάξαμε τον Θοδωρή Βλαχάκη, και τον Νίκο Γεωργούλη. 
 
Λέγοντας για τις καλοκαιρινές διακοπές με τον Ηλία, μα η μουσική δεν είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο?
 
Φυσικά. Η μουσική, τα τραγούδια είναι η ''γέφυρα'' με τους ανθρώπους. Η μουσική έχει την πρώτη θέση στη ζωή μου, γιατί η μουσική είναι οι άνθρωποι. Στη ζωή τα πάντα γίνονται με ηρεμία. Και η μουσική είναι πηγή ηρεμίας και γαλήνης. Το δικό μου ζεν από παιδί είναι η μουσική.
Alice in a nightmare: μπροστά Ασλάνογλου, πίσω Βλαχάκης, Καρασταμάτης, Γεωργούλης
 
Και φτάνουμε στη μεγάλη συναυλία των στο ιστορικό ''Κύτταρο'' το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ...
 
Ναι 40 χρόνια γιορτής! Το θρυλικό συγκρότημα έχει γενέθλια, θα είμαι εκεί όχι ως μουσικός αυτή τη φορά, μέλος του συγκροτήματος, αλλά ως fan να διασκεδάσω και να τους χειροκροτήσω. Θα είναι τόσοι quest ποιόν να θυμηθούμε με προεξάρχοντα τον Δημήτρη Πουλικάκο. Θα φωτογραφηθούμε όλοι μαζί βέβαια στη σκηνή, θα μιλήσουμε, θα θυμηθούμε το παρελθόν. Ένα μεγάλο ροκ πάρτι της ελληνικής μουσικής σκηνής.
 
Οι Magic de spell ήρθαν με πρωτοβουλία σου για μία φθινοπωρινή συναυλία και στη Ραφήνα, όπου μάλιστα έκανες opening με μία συνθεσή σου επί σκηνής...
 
Το κομμάτι αυτό το παίξαμε και με το συγκρότημα στο παρελθόν. Ήταν όντως μια ωραία βραδιά που χάρηκε ο κόσμος, ''τζαμάραμε'' και στο τέλος αυθόρμητα. Το κοινό από τους 16ρηδες μέχρι τους ηλικιωμένους φίλους μου που συχνάζουμε στο the Park ''ρόκαρε'' μαζί μας.
 
Το τελευταίο διάστημα προσφέρεις ως ενεργός πολίτης στα κοινά στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου...
 
Ασχολούμαι με τα κοινά από αγάπη για τον τόπο που ζω και θα μείνω ως το τέλος και αφού δέχτηκα την προτροπή νέων φίλων που έκανα εδώ, έχοντας τη βεβαιότητα πως μαζί με τη συζυγό μου τη δημοτική σύμβουλο Βαλερί Βασιλικού μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικά. Η εμπειρία μου και ως αντιδήμαρχος 14 χρόνια σε Γαλλική κωμόπολη πιστεύω θα βοηθήσει. Σε περίεργα πολιτικά παιχνίδια δεν πρόκειται να μπω, φυσικά ούτε και η Βαλερί που μόνο μία σημαία έχει, της αγνής οικολογίας. Η Δημοτική Αρχή έχει ένα ωραίο ενωτικό σχήμα και θα βοηθήσει να πάμε μπροστά. Αν και δεν εξελέγην για μόλις 16 σταυρούς με τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' είμαι παρών δυναμικά και καθημερινά. Και φανταστείτε ότι είμαι στην περιοχή μόνο έξι χρόνια, ποιός με ήξερε? Μόνο τα...αδέσποτα. Είμαι κοντά τους από παιδί. Άλλοι τα θυμούνται μόνο στις εκλογές και βγάζουν φωτογραφίες ''βιτρίνας''.
 
Η κ. Βασιλικού θεωρείται ένα δυνατό ''πράσινο κλειδί'' στον μηχανισμό της αυτοδιοίκησης...
 
Ακριβώς και θα προσπαθήσει, επειδή είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και αρμονία, να μεταλαμπαδεύσει αυτό το πνεύμα σε όλους. Να τολμήσουν όλοι όπως εκείνη να βγουν από τα γραφεία και να πάνε στη φύση, να σκάψουν, να φυτέψουν, να δώσουν ζωή. Το περιβάλλον θα έπρεπε να είναι νούμερο ένα στην ατζέντα όλων των πολιτικών στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία. 
 
Ποιά είναι η φιλοσοφία σου?
 
Να προτείνουμε λύσεις και όχι απλώς να διαπιστώνουμε ή να καταγγέλλουμε. 
 
Να κλείσουμε όπως αρχίσαμε με μουσική. Ποιό τραγούδι των Magic αφιερώνεις στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου?
 
Των Magic de spell το ''εμένα οι φίλοι μου''  και των  Alice in a nightmare το yestarday, για τους έρωτες και την ελπίδα του αύριο.
 
Σε ευχαριστώ πολύ, έλα να φωτογραφηθείς και με την αγαπημένη σου σκυλίτσα Σανέλ...
 
Κι εγώ ευχαριστώ
 
Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ