iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η
νεαρότερη πρωθυπουργός
του πλανήτη!


Τη νεότερη πρωθυπουργό του κόσμου ετοιμάζεται να αποκτήσει η Φινλανδία μετά την εκλογή της 34χρονης υπουργού Μεταφορών Σάνα Μαρίν ως νέας επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, που ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Η Σάνα Μάριν θα αναλάβει τα καθήκοντά της την προσεχή εβδομάδα μετά την παραίτηση του 'Αντι Ρίνε, μετά από μόλις έξι μήνες στον πρωθυπουργικό θώκο, λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων, η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας πριν τελικά διευθετηθεί.Επικεφαλής και στα άλλα τέσσερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Φινλανδία είναι επίσης γυναίκες, τρεις εκ των οποίων κάτω των 35 ετών.
«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη» των ψηφοφόρων είπε η Μαρίν μετά την εκλογή της. Κι ετοιμάζεται τώρα να συνεχίσει την προώθηση μιας φιλόδοξης ατζέντας για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων στη Φινλανδία.

Η Μαρίν είναι η τελευταία ηγέτιδα στον πλανήτη κάτω των 40 ετών και αρκετοί τη συγκρίνουν με την προοδευτική πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας. Η Μαρίν, όπως και η Τζασίντα Άρντερν, είναι άγαμη μητέρα μιας κορούλας που έφερε στον κόσμο πέρυσι. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο YLE της Φιλνανδίας, η Μαρίν είπε ότι είναι η πρώτη από την εργατική οικογένειά της που τέλειωσε το Λύκειο και το πανεπιστήμιο. Στο παρελθόν έχει μιλήσει σε ΜΜΕ της χώρας της για τον πόνο που ένιωσε όταν βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων επειδή η μητέρα της είχε σχέση με μια γυναίκα.