iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ζει μόνος του σε
ερημικό νησί εδώ
και 30 χρόνια (εικόνες)


«Πιστεύουμε ότι είμαστε γίγαντες που μπορούν να κυριαρχήσουν στη Γη, αλλά δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά κουνούπια».

Αυτό, δήλωσε ο Μάουρο Μοράντι σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Μάουρο Μοράντι είναι ένας άνδρας 78 χρονών. Ένας άνδρας, ο οποίο επέλεξε να ζήσει στο νησί Μπουντέλι.

 

Το καταμαράν του Μάουρο βγήκε στις ακτές του νησιού το 1989, λόγω προβλήματος στη μηχανή. Αυτό το γεγονός άλλαξε για πάντα τη ζωή του. Αυτό, διότι ο Μοράντι επέλεξε να πάρει τη θέση του συντηρητή του νησιού, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε και αποχώρησε από τη θέση του, εκείνο το χρονικό διάστημα.

Ο Μάουρο Μοράντι ζει μόνος εδώ και 30 χρόνια στο νησί, αλλά δεν θέλει να φύγει από εκεί. Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει «Δεν θα φύγω ποτέ. Ελπίζω να πεθάνω εδώ, να αποτεφρωθώ και να σκορπίσουν την στάχτη μου στον άνεμο».

 

Από το 2016, το Μπουντέλι ανήκει στο Εθνικό πάρκο Madallena. Το ίδιο έτος, οι 18.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από πολίτες ως στήριγμα στο Μάουρο Μοράντι έναντι των διαχειριστών του πάρκου που δεν τον άφηναν να ζει στο νησί, ήταν καθοριστικές. Έτσι, ο Μάουρο Μοράντι θα συνεχίσει να ζει εκεί επ’ αόριστον.

Κάθε πρωί, ο Μάουρο Μοράντι συλλέγει ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου. Αγαπά τη φύση, όπως και το νησί Μπουντέλι, όπου διαμένει.

 

«Δεν είμαι βοτανολόγος ή βιολόγος. Ναι, γνωρίζω ονόματα φυτών και ζώων, αλλά η δουλειά μου είναι πολύ διαφορετική από αυτή. Προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους να καταλάβουν γιατί το φυτό χρειάζεται να ζήσει. Θα ήθελα οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να μην βλέπουμε την ομορφιά, αλλά να αισθανόμαστε την ομορφιά με τα μάτια κλειστά. Είναι σαν να είμαι φυλακισμένος εδώ. Αλλά είναι μια φυλακή που επέλεξα για τον εαυτό μου».