Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νεότερη αλλά
και ομορφότερη βασίλισσα
του πλανήτη


Η 27χρονη Τζετσούν Πέμα είναι η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο από το 2011, όταν παντρεύτηκε τον 38χρονο βασιλιά του Μπουτάν, Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ. Το μικρό κρατίδιο του Μπουτάν, που βρίσκεται στα Ιμαλάια, ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποίησαν εκεί επίσημη επίσκεψη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον. 

Η βασίλισσα του Μπουτάν έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης στο  Regent's University του Λονδίνου ενώ ο σύζυγός της, πριν την γνωρίσει, είχε σχέση με την εξαδέλφη της όταν ήταν και οι δύο φοιτητές στην Οξφόρδη. Η ευτυχία του βασιλικού ζεύγους του Μπουτάν ολοκληρώθηκε με την γέννηση του γιου του, πρίγκιπα Γίγκμε Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, που θα γίνει δύο ετών τον Φεβρουάριο.

Η όμορφη βασίλισσα της χώρας των Ιμαλαΐων δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες δικές της αλλά και της οικογένειάς της στο Instagram και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Εκτός από την αγάπη της για τις Τέχνες, η 27χρονη ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος και με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Travel and Leisure ο βασιλιάς του Μπουτάν δήλωσε για την σύζυγό του: «Περίμενα αρκετό καιρό για να παντρευτώ. Αλλά δεν έχει σημασία πότε παντρεύεσαι, αρκεί να βρεις το σωστό άτομο. Εγώ είμαι βέβαιος πως έχω παντρευτεί το σωστό άτομο».

Σε αντίθεση με την νεαρή βασίλισσα του Μπουτάν, η μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, που βρίσκεται στον θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας επί 65 χρόνια!