iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Πιανίστας αφιερώνει
τη μουσική του
στους ελέφαντες (vid)


 

Ο Πολ Μπάρτον είναι ένας καλλιτέχνης και μουσικός, ο οποίος ζει στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιεί τη μουσική του, για να ηρεμεί τους ελέφαντες.

Με το πιάνο του, και μάλιστα μια νύχτα με φεγγάρι, παρουσίασε μια εντυπωσιακή εκδοχή της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Μπετόβεν για ένα γηρασμένο και ταλαιπωρημένο ελέφαντα, που ονομάζεται Mongkol.

Ο Mongkol είχε σωθεί από την αιχμαλωσία, στην οποία βρισκόταν από μια εταιρεία, η οποία χρησιμοποίησε το μέγεθος και τη δύναμή του, για να τραβά δέντρα.

Αυτή η σκληρή δουλειά αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους ελέφαντες και ο Mongkol δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρά το φοβερό του παρελθόν, ωστόσο, είναι μια ευγενική ψυχή που ανταποκρίθηκε θετικά στην καταπραϋντική απόδοση της μουσικής του Barton.

Ο Mongkol είναι 61 ετών και τη ζωή του ξόδεψε στο δάσος της Ταϊλάνδης. Έχασε το δεξί του μάτι από χτύπημα με μαστίγιο, για να κάνει αυτή τη σκληρή δουλειά.

Μετά τη διάσωση του μεταφέρθηκε στον οργανισμό προστασίας των ελεφάντων «Elephants World», για να περάσει ελεύθερος εκεί τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του, κοντά στον ποταμό Kwai.

Πηγή: Snoopit24