Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η 83χρονη γιαγιά
που ράβει μάσκες
για τους γιατρούς


Η ιστορία μιας απίθανης γιαγιάς, η οποία ράβει μόνης της εκατοντάδες μάσκες για το προσωπικό ενός νοσοκομείου στην Ιταλία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί.

Στον αγώνα που δίνει η ανθρωπότητα κατά του κορωνοϊού, όλοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσής του. Γιατροί και νοσηλευτές περνούν μέρες και νύχτες στα νοσοκομεία, οι περισσότεροι πολίτες φέρονται υπεύθυνα και μένουν σπίτι και άλλοι, όπως η απίθανη γιαγιά Τερέζα από την Ιταλία, εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν ακόμα πιο έμπρακτα τους αφανείς ήρωες που πολεμούν την πανδημία.

Η ίδια, λοιπόν, είναι 83 ετών και, καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι. Ωστόσο, δεν περνάει τον χρόνο της βλέποντας τηλεόραση, αλλά ράβοντας εκατοντάδες μάσκες για το προσωπικό ενός νοσοκομείου της Ρώμης, όπως έκανε γνωστό η σελίδα στο Facebook “Working Class Hero”.

Τη φωτογραφία έστειλαν στη σελίδα οι συγγενείς της γιαγιάς Τερέζα, περήφανοι για το έργο της. Η Τεράζα Ταλιέντε (όπως είναι το πλήρες όνομά της) ζει στην ιταλική πρωτεύουσα, είναι συνταξιούχος μοδίστρα θεατρικών κοστουμιών και έθεσε τις ικανότητές της στη διάθεση του αγώνα κατά του ιού.

 

Η ιστορία της γιαγιάς-ηρωίδα έχει συγκινήσει το διαδίκτυο και πολλοί είναι αυτοί που σχολίασαν τη φωτογραφία, δίνοντάς της συγχαρητήρια για τη δύναμη ψυχής που διαθέτει και ευχαριστώντας την για τις υπηρεσίες της. Πολλά μπράβο στη γιαγιά Τερέζα!