iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Αστυνομικός βοηθά
ηλικιωμένο να φορέσει
τη μάσκα του (pic)


Μια φωτογραφία ενός ηλικιωμένου που ζητά μια μάσκα από σταματημένους αστυνομικούς για να νιώσει πιο ασφαλής κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral.

Εν καιρώ κορωνοϊού και καραντίνας δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν κάποιον για να φροντίσουν για αυτούς. Ειδικά στην περίπτωση των ευπαθών ομάδων, πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι που αναγκάζονται να βγουν από το σπίτι για να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, χωρίς να μπορούν καν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αφού οι μάσκες και τα αντισηπτικά αυτές τις μέρες είναι είδος προς εξαφάνιση και δε φτάνουν για όλους (ή μάλλον θα έφταναν αν κάποιοι δεν τα αγόραζαν δέκα-δέκα).

Στην Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμία άλλη στην Ευρώπη και μετρά χιλιάδες θανάτους, ένας ηλικιωμένος κύριος αναγκάστηκε να βγει για να ψωνίσει τα απαραίτητα στο σούπερ μάρκετ, αλλά δεν είχε μάσκα.

Βλέποντας λοιπόν μερικούς αστυνομικούς σταματημένους στον δρόμο τους πλησίασε και τους ρώτησε αν έχουν μια μάσκα να του δώσουν. Τη στιγμή απαθανάτισε φωτογραφικός φακός και ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ιταλικής Αστυνομίας. Στη viral φωτογραφία βλέπουμε τον έναν από τους αστυνομικούς να βοηθά τον κύριο να φορέσει τη μάσκα του.