iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Τετραμελής οικογένεια
ζει ευτυχισμένη σε
τροχόσπιτο ''κουκλάκι''


Μια τετραμελής οικογένεια από την Αυστραλία, αποφάσισε να ζει σε ένα τροχόσπιτο, ξοδεύοντας μάλιστα 6.500 δολάρια για την ανακαίνιση του Franklin μέσα σε δύο μήνες.

Πρόκειται για ένα τροχόσπιτο Franklin, σχεδόν 5 μέτρων, στο οποίο πρόσφατα τοποθέτησαν μια τηλεόραση, καφετιέρα, ψυγείο, καθώς και κλινοσκεπάσματα πολυτελείας της δεκαετίας του 1970.
Ο λόγος για τον 36χρονο Όλι Στίβενς και την 34χρονη Κάιλι, που ζουν στην περιοχή Mornington Peninsula, στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Το ζευγάρι αγόρασε τη «Wilma», όπως λέγεται το vintage τροχόσπιτο, τον Ιανουάριο του 2020, από έναν αγρότη για 4.000 δολάρια.

Κλασικό με μοντέρνες πινελιές το εσωτερικό του τροχόσπιτου / Φωτογραφία: vintagewilma / Instagram
Ξεκίνησαν την ανακαίνισή της σιγά-σιγά εδώ και δύο μήνες και εξακολουθούν να έχουν σχέδια και για άλλες αλλαγές στο μέλλον. Η Wilma διαθέτει ήδη ένα σύστημα εκτός δικτύου ενέργειας, με τηλεόραση, καφετιέρα και ψυγείο.
«Βασικά καθαρίσαμε το εσωτερικό του τροχόσπιτου και αρχίσαμε να το ξαναγεμίζουμε», δήλωσε ο Ολι στο FEMAIL. «Αγοράσαμε ένα διπλό κρεβάτι για το πίσω μέρος του τροχόσπιτου, όπου βρίσκονται επίσης σημεία αποθήκευσης, μια κουζίνα και πάγκος από το IKEA», πρόσθεσε.
Ο Όλι και η Κάιλι Στίβενς έξω από το τροχόσπιτό τους / Φωτογραφία: Ollie Stephens /Facebook
Το ζευγάρι παρήγγειλε ταπετσαρίες από το Ηνωμένο Βασίλειο και Tik Tac Tiles, τα οποία μοιάζουν με κανονικά κεραμίδια αλλά είναι αυτοκόλλητα.

«Διατηρήσαμε το αρχικό σχέδιο και δώσαμε μια σύγχρονη πινελιά. Ήταν σημαντικό για εμάς να τιμήσουμε την αισθητική του τροχόσπιτου όσο το δυνατόν περισσότερο, φέρνοντάς την παράλληλα στη σύγχρονη εποχή», είπε.
«Είχαμε τον μπουφέ και τα κρεβάτια, καθώς και τον καναπέ-κρεβάτι, του οποίου αλλάξαμε την ταπετσαρία, αλλά κρατήσαμε τα αρχικά κουμπιά», πρόσθεσε.

Ειδικές πινελιές στο εσωτερικό αποτελούν τα άνετα κρεβάτια με πολυτελή κλινοσκεπάσματα τόσο για τον Όλι όσο και για την Κάιλι, καθώς και για τα δύο παιδιά τους την 7χρονη Αβα, και την 5χρονη Κλόε.

Όσο για την κουζίνα, αυτή είναι εξοπλισμένη με έναν φούρνο combi oven, δύο κουζίνες υγραερίου και φυσικά με ένα ψυγείο.
«Το κόστος ανακαίνισης ανέρχεται σήμερα στα 6.500 δολάρια αλλά τα κάναμε όλα μόνοι μας, εκτός από τα καλύμματα των μαξιλαριών», δήλωσε ο Όλι.
Δυστυχώς, η οικογένεια είχε μόνο μία ευκαιρία να ταξιδέψει πριν η Βικτώρια μπει σε καραντίνα, για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Έχουν μεγάλα σχέδια για να ταξιδέψουν στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας με τη Wilma και ελπίζουν ότι το τρίτο τους παιδί, που έρχεται σε λίγο καιρό, θα μπορέσει να τους ακολουθήσει.

«Στη Wilma κοιμούνται άνετα δύο ενήλικες και δύο παιδιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να βγει το τραπέζι και να χωρέσει και το τρίτο παιδί μας, που θα γεννηθεί σύντομα», είπε.
Η καλύτερη συμβουλή του Όλι για όσους επιθυμούν να αγοράσουν το δικό τους τροχόσπιτο είναι να ελέγξουν τυχόν μηχανικές ζημιές στο όχημα προηγουμένως. «Κάνετε την έρευνά σας, μην πιστεύετε όλα όσα λέει ο πωλητής. Αυτό που βρίσκεται κάτω από το φορτηγό είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που βρίσκεται και πάνω», είπε.