iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Φωτογράφισε τους ίδιους
στην ίδια πόζα μετά
από 30 χρόνια (εικόνες)


Η ιδέα του φωτογράφου Κρις Πορσζ να φωτογραφίσει ανθρώπους που είχε απαθανατίσει πριν τρεις δεκαετίες στο Πίτερμπορο της Αγγλίας στην ίδια ακριβώς στάση και στο ίδιο σημείο είναι καταπληκτική και το αποτέλεσμα των συγκριτικών φωτογραφιών δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Ο Κρις Πορσζ εντόπισε όσους είχε φωτογραφίσει πριν 30 χρόνια και τους ζήτησε να τους απαθανατίσει πάλι με τον ίδιο τρόπο. Χρειάστηκε περίπου 7 χρόνια για να βρει τους πρωταγωνιστές των φωτογραφιών του και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Μάλιστα, όλο το φωτογραφικό υλικό το έφτιαξε βιβλίο και το κυκλοφόρησε με τίτλο «Reunions».

Το αποτέλεσμα του φωτογράφου είναι συναρπαστικό. Η πόλη Πίτερμπορο της Αγγλίας μέσα σε 30 χρόνια έχει αλλάξει πολύ, όπως και οι άνθρωποί της. «Αυτό το φωτογραφικό πρότζεκτ είναι μοναδικό και πιστεύω πώς κανένας φωτογράφος δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο» αναφέρει ο Κρις Πορσζ.

Την δεκαετία του 70, του 80 και του 90 ο Κρις Πορσζ απαθανάτιζε ανθρώπους σε διάφορα μέρη της πόλης του Πίτερμπορο που του προκαλούσαν ενδιαφέρον και εντύπωση. Δεν ήταν εύκολο να τους εντοπίσει μετά από 30 χρόνια, αλλά τελικά τα κατάφερε και οι φωτογραφίες του έγιναν θέμα στον βρετανικό Τύπο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

https://www.bovary.gr/faces/my-best/i-idea-toy-fotografoy-kris-porsz