iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Αννίβας Παπακυριάκος
Ο οικολόγος δήμαρχος
πρότυπο στο Βέλο-Βόχα


Αννίβας Παπακυριάκος. Ένας άγνωστος δήμαρχος στη...μεγάλη Ελλάδα, αλλά δημοφιλής στην Κορινθία και ιδιαίτερα στον δήμο του Βέλου - Βόχας.

Ένας δήμαρχος με οικολογικές ευαισθησίες και αληθινή αγάπη για το περιβάλλον. Γέννημα θρέμμα της περιοχής ο κ. Παπακυριάκος της γενιάς των 45άρηδων έχει βάλει σκοπό της αυτοδιοικητικής ζωής του να κάνει τον δήμο του πρότυπο ''πράσινου'' δήμου.

Με σύνθημα ''επενδύοντας στην καθαριότητα'' ο κ. Παπακυριάκος πιστεύει ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι πολίτες. Η συμπεριφορά, ο σεβασμός, η παιδεία που όλους μαζί θα μας κάνει καλύτερους.

Γιατί μια ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα όπως η iselida.gr να ασχοληθεί με έναν δήμαρχο της περιφέρειας? Πολύ απλά γιατί το αξίζει. Και αξίζει όλα τα μέσα ενημέρωσης να αναδεικνύουν τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που εργάζονται σκληρά για το καλό της κοινωνίας. Που έχουν ιδέες και σχέδια. Που προσπαθούν να αφήσουν ένα θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Το ένα από τα δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας λιγότερο ενεργοβόρα του δήμου Βέλου - Βόχας διαθέτει και σύστημα πλύσης.

Επίσης ρυμουλούμενος κλαδοτεμαχιστής και compact φορτοεσκαφέας με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, ενώ ο δήμος διαθέτει και αυτόματη σκούπα για τον οδοκαθαρισμό.

Η κίνηση όμως που ''κλέβει την παράσταση'' είναι η τοποθέτηση δύο υπερσύγχρονων υπογείων συστημάτων κάδων ανακύκλωσης και οικιακών σκουπιδιών διαβαθμισμένης συμπίεσης στο μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νεράντζας! Λες και βρίσκεσαι σε προηγμένη Ευρωπαική πόλη όταν τους βλέπεις και μάλιστα οι κάτοικοι τους  χρησιμοποιούν με σεβασμό. Η κίνηση εντάσσεται στην προώθηση της ανακύκλωσης και της βελτίωσης της αισθητικής εικόνας του αστικού ιστού.

Τέλος ετοιμάζεται στο Ζευγολατιό το ''πράσινο σημείο'' ένας χώρος τριών στρεμμάτων, πρότυπο για τη χώρα μας.

''Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς θέτουμε τα υποστυλώματα για έναν σύγχρονο και λειτουργικό δήμο'' τονίζει ο δήμαρχος κ. Παπακυριάκος.