iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Σερ Κρίστοφερ Λι
Ο Δράκουλας που
ήταν χεβιμεταλάς!


O Σερ Κρίστοφερ Φρανκ Καραντίνι Λι είχε γεννηθεί στις 27 Μαΐου 1922 και πέθανε στις 7 Ιουνίου 2015.

Σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός, ιταλικής καταγωγής, τραγουδιστής και συγγραφέας, υποδυόταν αρχικά ρόλους κακών και έγινε ευρύτερα γνωστός για τον ρόλο του Κόμητα Δράκουλα.

Ως ηθοποιός, ο Κρίστοφερ Λι κατείχε ορισμένα ρεκόρ Γκίνες. Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής: Περισσότερες εμφανίσεις σε ταινίες και σειρές (244 στο σύνολο, το 2007), Ψηλότερος ηθοποιός σε πρωταγωνιστικό ρόλοΗθοποιός με τις περισσότερες μάχες με σπαθί και Ο γηραιότερος ηθοποιός που δανείζει την φωνή του σε βιντεοπαιχνίδι .

Στην μακρά καριέρα του ως ηθοποιός, γνώρισε και έγινε φίλος με αρκετούς άλλους αστέρες της τέχνης, όπως οι Τζακ Νίκολσον, Μάρλον Μπράντο, Όλιβερ Ριντ, Βίνσεντ Πράις και Πίτερ Κάσινκγ (με τον οποίο ήταν και συγγενείς). Η συνεργασία του Λι με τον Τιμ Μπάρτον, τον έφερε κοντά στον Τζόνι Ντεπ, όπου οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Ο Λι χρίστηκε Ιππότης (Σερ) για τις υπηρεσίες του στο δράμα το 2009. Το 2011 έλαβε το Βραβείο Μέλους Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και το 2013 το βραβείο του Ινστιτούτου Βρετανικού Φιλμ. Συνολικά στην καριέρα του κέρδισε 23 βραβεία.

Αξιοσημείωτος για τη βαθιά φωνή του, ο Λι ήταν επίσης γνωστός για τις ικανότητές του ως τραγουδιστής. Ηχογράφησε διάφορες όπερες μεταξύ των ετών 1986 και 1998 και συμμετείχε στο συμφωνικό μέταλ άλμπουμ Charlemagne. Εκτός από τον κινηματογράφο και την μουσική, ασχολήθηκε και με την συγγραφή βιβλίων. Μεταξύ των συγγραμμάτων που έγραψε, είναι και η αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο Lord of Misrule: The Autobiography of Christopher Lee.