iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Θυμάστε τον λοχία
Βικ Μόροου στη
θρυλική ''Μάχη''


Ο Βίκτορ "Βικ" Μόροου είχε γεννηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 1929 και πέθανε στις 23 Ιουλίου 1982.

Ο Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνίστησε στη θρυλική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960 Μάχη, ενώ είχε συμμετοχές σε δεκάδες άλλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως και ένα αξιοσημείωτο αριθμό από έκτακτες εμφανίσεις (ως προσκεκλημένος σταρ) στην τηλεόραση. Αυτός και δυο παιδιά πέθαναν με τραγικό τρόπο, όταν ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας με τίτλο "Η Ζώνη του Λυκόφωτος συνετρίβη πάνω τους.

Ο σκηνοθέτης Τζον Λάντις και άλλοι παράγοντες της ταινίας, όπως ο παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο πιλότος του ελικοπτέρου Ντόρσι Γουΐνγκο, κατηγορήθηκαν για φόνο εξ αμελείας και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Οι γονείς των δυο θυμάτων αποσύρθηκαν από τη δίκη, λαμβάνοντας ως αποζημίωση χρηματικό ποσό του οποίου δεν ανακοινώθηκε το ύψος. Ανάλογο ποσό έλαβαν και τα παιδιά του Μόροου.

Μια τεράστια συζήτηση, με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ξεκίνησε στις ΗΠΑ σχετικά με τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας στις κινηματογραφικές ταινίες και την έκθεση παιδιών σε επικίνδυνες συνθήκες. Ο φίλος και συμπρωταγωνιστής του Μόροου στη "Μάχη" Ντιν Πίμποντι ηγήθηκε μιας μεγάλης προσπάθειας για τιμωρία των υπεύθυνων του θανάτου του Μόροου, η οποία όμως δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα.