Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδισε το
τζακ ποτ και ψάχνει
τον ευεργέτη του


Τον άνθρωπο που άλλαξε, εν αγνοία, την ζωή του ψάχνει να βρει ένας άνδρας στο Νιου Τζέρσεϊ, μετά την νίκη του στο τζάκποτ του Mega Millions.

Ο Μάικ Γουίρσκι ξέχασε τα λαχεία του σε ένα κατάστημα λίγο μετά την αγορά τους την περασμένη εβδομάδα. Αλλά χάρη στην καλή πράξη ενός αγνώστου, ο Γουίρσκι, που πρόσφατα χώρισε με την σύζυγό του και ήταν άνεργος, είναι τώρα ο περήφανος νικητής του τζάκποτ των 273 εκατομμυρίων δολαρίων.

 
 

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν ο Γουίρσκι σταμάτησε σε ένα κατάστημα και αγόρασε ένα λαχείο, αναφέρει το Associated Press.

Απορροφημένος από το τηλεφωνό του, ο 54χρονος Γουίρσκι, ξέχασε τα λαχεία του και επέστρεψε σπίτι όπου και διαπίστωσε την πράξη του.

«Έψαχνα για 3 ώρες στο σπίτι και τελικά σκέφτηκα ‘Να, άλλο ένα πράγμα που έχασα’».

Νιώθοντας απογοητευμένος, ο Γουίρσκι επέστρεψε στο κατάστημα την 1η Μαρτίου για να δει αν κάποιος είχε βρει τα λαχεία του – και προς μεγάλη του έκπληξη, κάποιος το έκανε.

Αφού το κατάστημα επαλήθευσε ότι ήταν δικά του, ο Γουίρσκι τα ζήτησε. «Ήμουν έκπληκτος όταν τα βρήκα εκεί. Ήμουν πολύ χαρούμενος, Δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε ο πολύχρονος παίκτης λαχείου.

Δεν συνειδητοποίησε όμως ότι είχε κερδίσει το τζάκποτ, παρά δύο μέρες αργότερα, όταν διαπίστωσε ότι οι αριθμοί του ταιριάζουν με το νικητήριο λαχνό, και θέλησε να επιστρέψει πάλι στο κατάστημα.

Και ήταν σίγουρα πολύ τυχερός γιατί ο άνθρωπος που τα βρήκε, θα μπορούσε να τα κρατήσει για τον εαυτό του και να διεκδικήσει εκείνος το ποσό.

«Ψάχνω τον άνδρα που τα παρέδωσε, θέλω να τον ευχαριστήσω» δήλωσε ο Γουίρσκι, σύμφωνα με το Associated Press. «Θα του δώσω κάτι, αλλά δεν θέλω να το φανερώσω».

Με τα κέρδη του, ο Γουίρσκι σχεδιάζει να αγοράσει ένα νέο φορτηγό, ένα νέο αυτοκίνητο για την μητέρα του και σχεδιάζει να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του. Μάλιστα, ο τυχερός λαχνός ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για τον Γουίρσκι καθώς ήταν άνεργος και μόλις είχε χωρίσει.

«Θα αλλάξει τα πάντα επειδή ήμουν άνεργος» ανέφερε. «Έψαχνα για δουλειά που να αξίζει για περίπου ένα χρόνο» είπε προσθέτοντας πως δεν είχε περάσει από κάποια συνέντευξη εδώ και 18 μήνες.

Φωτογραφία: AP