iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Τάκης Μηλιάδης
Ο μπριλάντε
ηθοποιός


Ο Τάκης Μηλιάδης είχε γεννηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 1922 και πέθανε στις 14 Απριλίου 1985.

Διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους, ενώ καταγόταν από οικογένεια ηθοποιών. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του θεάτρου, εκτός από την τραγωδία. Χαρακτηρίστηκε κάποτε Μορίς Σεβαλιέ της Ελλάδας, καθώς το 1952 συνόδευσε τις αδερφές Καλουτά σε κονσέρτο τους στο Μεζόν Γκαβό του Παρισίου και στο ακροατήριο ήταν μεταξύ άλλων και ο ίδιος ο Σεβαλιέ. Σπούδασε Θέατρο κατά την περίοδο της Κατοχής και δάσκαλοί του ήταν ο Κωστής Μπαστιάς και ο Δημήτρης Ροντήρης. Ο ίδιος έκανε συνολικά τρεις γάμους. Είχε κάνει δυο γάμους με συζύγους του αυτού επαγγέλματος, πρώτος γάμος με τη Μπέτυ Μοσχονά και δεύτερος με τη Σάσα Καζέλη. Ο Τάκης Μηλιάδης είχε επίσης παντρευτεί την Παρασκευή Κόλλια με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιο, το Μάριο Μηλιάδη.

Ήταν απόφοιτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά τον κέρδισε το θέατρο. Από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή μέχρι και το τέλος του βίου του έπαιζε στο θέατρο και συγχρόνως γύριζε και ταινίες. Έλαβε μέρος σε όλα τα θεατρικά είδη, αλλά, λάτρεψε την επιθεώρηση. Συμμετείχε πάντα στα θιασαρχικά σχήματα και έπαιξε σε όλα τα αθηναϊκά θέατρα 

Ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς που συμμετείχαν σε μεταγλώττιση στην Ελλάδα. Στην πρώτη μεταγλωττισμένη παιδική παραγωγή που ήρθε στην Ελλάδα, η οποία ήταν το 1974 με την ταινία του Ουώλτ Ντίσνεϋ Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, είχε τον κεντρικό ρόλο του Συναχωμένου Νάνου.