Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιάννης Σαμέλης
για τη νέα εποχή
που έρχεται


Οι Έλληνες, με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου, εκφραστήκαμε και στείλαμε μήνυμα χωρίς περιθώρια παρερμηνειών σε όσες κάλπες μας δόθηκε η ευκαιρία. Η παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα συνετρίβη παντού όπου εμφανίστηκαν υποψήφιοί της, και ο ίδιος ο Τσίπρας, καίτοι λάτρης της πρωθυπουργικής καρέκλας, σύρεται σε εκλογές, ανίκανος να διαχειριστεί την λαϊκή οργή που εκδηλώθηκε εις βάρος του.

Για τέσσερα χρόνια εξαπατούσε συστηματικά τον Ελληνικό λαό διαστρέφοντας την πραγματικότητα. Γονατίσαμε από τους φόρους και τις εισφορές που αυτός μας επέβαλλε, κινδυνεύσαμε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια από εγκληματίες που η κυβέρνησή του αποφυλάκισε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, λοιδορηθήκαμε ως «φασίστες» επειδή αντιδράσαμε στο ξεπούλημα της ιστορικής και εθνικής μας κληρονομιάς για την Μακεδονία.

Αυτά όμως ανήκουν στο θλιβερό παρελθόν, ήδη σε λίγες εβδομάδες θα μας δοθεί εκ νέου το δικαίωμα να αλλάξουμε κυβέρνηση. Και θα αλλάξουμε, θα στείλουμε τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του για μόνιμες διακοπές στα κότερα των φίλων τους, εφοπλιστών και μη.

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπως πάντοτε έκανε στην ιστορική της διαδρομή. Δεν περιχαρακώνεται στο 33%, αλλά επιδιώκει να πείσει ακόμη περισσότερους. Παραμένει σταθερά υπεύθυνη και μετριοπαθής. Οι πολίτες δεν συγχωρούν -και το απέδειξαν- την έπαρση και την αλαζονεία. Ο πολιτικός λόγος της χαρακτηρίζεται από ευθύνη, αλήθεια, ειλικρίνεια και έτσι θα πορευθούμε και μέχρι τις εκλογές.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι με την ψήφο μας έχουμε αφήσει πίσω μας τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Και για αυτό στο διάστημα που μένει, θα εξηγηθεί όσο καλύτερα γίνεται το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα που αξίζουμε, προσδοκώντας στη θετική ψήφο των πολιτών. Χωρίς να μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, χωρίς να πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν την Νέα Δημοκρατία για τις βασικές της δεσμεύσεις -τις μειώσεις φόρων, τις πολλές και καλές δουλειές που θα δημιουργηθούν, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας. Οι πολίτες άλλωστε απέδειξαν ότι δεν επιτρέπουν σε κανένα να νομίζει ότι μπορεί να εξαγοράσει τη συνείδηση και την ψήφο μας. Και αυτό συνιστά, όπως έγκαιρα είχε επισημάνει ο Κ. Μητσοτάκης στρατηγική ήττα του λαϊκισμού. Τώρα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την πρόοδο και την καθήλωση, την ελπίδα και την απογοήτευση.

Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε καθολικά όχι μόνον σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των εργαζομένων γκρεμίζοντας πολλούς από τους μύθους που επιμελώς προσπαθούσε να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προκύπτει με στοιχεία πόσο εντυπωσιακή ήταν η μεταστροφή των ψηφοφόρων που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες σε σχέση με την ψήφο τους το 2015. Οι νέοι -σε αντίθεση με όσα διακινούνταν περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ- έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην ομάδα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (25-34) στην οποία η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, όπου αυτός κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες (έλαβε μόλις 20,9%). Αντίστοιχες πρωτιές κατεγράφησαν στους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους και τις παραγωγικές ηλικίες. Όλες οι κοινωνικές ομάδες που το 2015 πίστεψαν στα ιδεολογήματα του κ. Τσίπρα, και είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, στοιχίζονται με πάθος πίσω από την συμφωνία αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίον επενδύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Η 7η Ιουλίου αποτελεί την αυγή μιας νέας εποχής, την γέννηση μιας νέας Ελλάδας. Στις 7 Ιουλίου ξεκινά να χτίζεται μια πατρίδα πιο ασφαλής, πιο ελκυστική σε επενδύσεις, με νέες και καλές δουλειές, με λιγότερους φόρους, που θα κρατά και δεν θα διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό. Η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ είναι δικηγόρος - οικονομολόγος

Μέλος του Μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''