iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Λίλα Σταμπούλογλου
για τον...μερακλή
βουλευτή Κωνσταντινέα


Γράφει η ΛΙΛΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

Protagon.gr

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στα μίντια με τίτλο: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας στα μπουζούκια, λίγες ώρες πριν βγει στον Αυτιά. Είναι κακό που πήγε στα μπουζούκια; Οπως λέει ο ίδιος στην ανάρτησή του: «Από πότε είναι μεμπτό να πηγαίνει κανείς (καλεσμένος) σε κέντρο διασκέδασης να τιμήσει τα προεόρτια γάμου του συνεργάτη του; #υποκρισία».

Όχι φίλε Κωνσταντινέα, δεν είναι μεμπτό να πηγαίνεις στα μπουζούκια, και η αλήθεια είναι όταν η τραγωδία δεν συμβαίνει στο σπίτι μας συνεχίζουμε τη ζωή μας. Ούτε αυτό είναι μεμπτό. Αμα το κακό δεν έχει πέσει πάνω στο κεφάλι μας και για καφέ πάμε και σε ταβέρνες και σε μπαρ και σε μπουζούκια. Απλώς όταν είσαι βουλευτής και τα προεόρτια γάμου του συνεργάτη σου πέφτουν ένα Σάββατο έπειτα από μια τόσο φοβερή τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα και για την οποία η κυβέρνηση που ανήκεις κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, η εικόνα σου να διασκεδάζεις σε πίστες μάλλον είναι μεμπτή.

Ομως, αυτό είναι το λιγότερο μεμπτό. Εκείνο που πραγματικά ενοχλεί είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κωνσταντινέας επέλεξε να συνομιλήσει στο πάνελ με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη. Εκείνος επέλεξε αυτόν τον τρόπο, εκείνος ξεκίνησε να ωρύεται και να της μπαίνει, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για ένα ξεκατίνιασμα που δεν προχώρησε βέβαια, γιατί η δήμαρχος κρατήθηκε και δεν του απάντησε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο της μιλούσε. Δεν πρόλαβε να αρθρώσει λέξη η γυναίκα και άρχισε να της ουρλιάζει ότι μιλάει πολύ αντί να κάνει πράγματα.

Μα, τι τρόπος ήταν αυτός; Τρόπος αναιδής, αγενής, τρόπος κακού πολιτικάντη φωνακλά που προσπαθεί με τη φωνή να σκεπάσει τις ευθύνες του. Ο οποίος πολιτικάντης, θα σκεφτόταν κανείς βλέποντας και το δημοσίευμα με τα μπουζούκια, πήγε μεθυσμένος στο πάνελ και δεν μπορούσε να συγκρατήσει το θυμικό του. Δεν λέω ότι ο Πέτρος Κωνσταντινέας ήταν μεθυσμένος, λέω ότι αυτόν τον συνειρμό δημιούργησε κατά πάσα πιθανότητα η συμπεριφορά του. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές βλέπεις συνήθως μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Ξέρεις και τι άλλο παρατήρησα; Την παρένθεση στην ανάρτηση του Πέτρου Κωνσταντινέα, πόσο πολιτικάντικη κι αυτή. Εβαλε το «καλεσμένος» σε παρένθεση, να το ξέρουμε κι αυτό. Δεν πήγε ο άνθρωπος από μόνος του στα μπουζούκια, καλεσμένος ήταν, αναγκαστικά έπρεπε να περάσει δηλαδή από την Πάολα και τον Μαζωνάκη να τιμήσει τον συνεργάτη του. Αμ, δεν τιμάς τον συνεργάτη σου Πέτρο μου βάζοντάς τον σε παρένθεση. Αυτό είναι υποκρισία.

Και κάτι τελευταίο: Μπουζούκια να τα λες Πέτρο, όχι κέντρο διασκέδασης, μπουζούκια. Ετσι τα λέμε όλοι. Δεν είναι μεμπτό.

Υ.Γ.: Για να μην πω που ο κ. Κωνσταντινέας ονόμασε το μπάτσελορ προεόρτια γάμου. Το έχουν τελικά αυτό το βίτσιο οι Συριζαίοι, κάνουν τα απλά σύνθετα. Και τον κόφτη, αν θυμάστε, τον είχαν ονομάσει «αυτόματο δημοσιονομικό ρυθμιστή αυξημένων εγγυήσεων».