Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Στράτος Σεφτελής
για τον αφανισμό
της Αυστραλίας


Ο Σκοτ Μόρισον είναι πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί με την ψήφο τους του εμπιστεύτηκαν τις τύχες μιας από τις πιο ευημερούσες και κοινωνικά δίκαιες χώρες του πλανήτη, για να θωρακίσει την οικονομία της. Η αλήθεια είναι πως η μοναδική άμεση σχέση των Αυστραλών με το οικονομικό σύστημα είναι τα στεγαστικά δάνεια που έχουν να πληρώνουν στο μεγαλύτερο μέρος του βίου τους, αφού το σύστημα φρόντισε να τους δέσει χειροπόδαρα δίνοντας τους σπίτια αισχρά υπερτιμολογημένα. Το real estate στην Αυστραλία είναι μια τεράστια φούσκα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
Η οικολογική καταστροφή που συντελείται στην Αυστραλία είναι πέρα από κάθε φαντασία. Δάση με δένδρα 200 ετών, εκτάσεις με σπάνια φυτά και λουλούδια, πανίδα μοναδική στον πλανήτη, έχουν γίνει στάχτη....
Εκατομμύρια ζώα έχουν καεί! Ο πληθυσμός των κοάλα κινδυνεύει πλέον με αφανισμό.
Η ζωή σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ είναι ανυπόφορη, εξαιτίας του καπνού. Κάπου 200 εστίες φωτιάς κατακαίνε τα πάντα, στο μοναδικό οικοσύστημα της Αυστραλίας. Κόλαση!
Οι πρώτες φωτιές άναψαν τέλη Αυγούστου. Ο Σκοτ Μόρισον και όλο το σύστημα της Αυστραλίας ... πετούσαν αετό!
Τέλη Οκτώβρη οι πυρκαγιές επεκτάθηκαν σε όλη την Ανατολική Αυστραλία! Ο Σκοτ Μόρισον εξακολουθούσε να πετάει αετό. Ήταν μάλιστα διακοπές στην Χαβάη!!!!
Ο Σκοτ Μόρισον είναι δημιούργημα της ολιγαρχίας του άνθρακα... Τρεις οικογένειες ελέγχουν την εξόρυξη και το εμπόριο του άνθρακα. Η Αυστραλία είναι η πιο μεγάλη παραγωγός άνθρακα στον πλανήτη. Γί αυτό και αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα για την σωτηρία του πλανήτη. Η πάλαι ποτε πιο ευαίσθητη οικολογικά χώρα της γης, κατάντησε ουραγός στην λήψη επιβεβλημένων μέτρων για να παραδώσουμε τον πλανήτη στα εγγόνια μας όπως τον παραλάβαμε.
Ο Σκοτ Μόρισον έχει πει το περίφημο... «η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη την οποία ανακάλυψαν οι μαρξιστές».
Φυσικά ο Μόρισον έχει τους λόγους του που τα λέει αυτά. Το σύστημα του άνθρακα τον έκανε πρωθυπουργό από το πουθενά. Χρησιμοποιώντας τα media της χώρας, που σχεδόν όλα έλεγχονται από αυτήν την ολιγαρχία....
Πρόκειται για τα ίδια media που έκρυβαν από τον κόσμο ότι καίγεται η μισή Αυστραλία!!!! Έτσι παίζεται το παιγνίδι....
Και όταν οι μισές πόλεις της Αυστραλίας γέμισαν καπνό, δεν μπορούσαν άλλο να το κρύψουν. Ο Μόρισον, μετά από μήνες απάθειας, αποφάσισε να... πάρει μέτρα. Ανακοίνωσε ότι 3000 έφεδροι στρατιώτες θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες. Μετά από δυο ώρες ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε έκπληκτος λέγοντας ότι αυτό που έμαθε από την τηλεόραση για το μέτρο του πρωθυπουργού και πως είναι κάτι ανώφελο και επικίνδυνο.
Μέχρι πριν μια εβδομάδα ο Μόρισον δεν ζητούσε βοήθεια από αλλά κράτη. Πως να ζητήσει άλλωστε, αφού ελεγε ότι... δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό. Και τώρα ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ (από ποιον άλλον...).
Φυσικά δεν φταίει ούτε ο Μόρισον ούτε οι ολιγάρχες του άνθρακα. Φταίει ο μέσος Αυστραλός ψηφοφόρος που εμπιστεύτηκε τις τύχες του στον Αυστραλό Τραμπ.
Έτσι τώρα η Αυστραλία, από την μια σου παίρνει στα σύνορα ένα κιλό μέλι από την Ελλάδα γιατί μπορεί οι μέλισσες από την Αρκαδία να είναι μολυσμένες και να αρρωστήσουν οι μέλισσες της Αυστραλίας και από την άλλη επέλεξε ένα πρωθυπουργό που φωνάζει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι παραμύθι.
Η απόλυτη σχιζοφρένεια.

Ο Στράτος Σεφτελής είναι διακεκριμένος αθλητικογράφος με πολύχρονους δεσμούς με την Αυστραλία