iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Χρήστος Ράπτης
για το ζήτημα
της Θείας Κοινωνίας


Θα πρέπει να είμαστε σε κάποια πράγματα μια από τις πιο κολλημένες κοινωνίες του πλανήτη. Κάτι σαν τη Βόρεια Κορέα του Κιμ ή σαν το Ιράν των μουλάδων.

Η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή μιας εν δυνάμει πανδημίας που μπορεί να στείλει στον άλλον κόσμο ορθόδοξους, καθολικούς, εβραίους, μουσουλμάνους και άθεους χωρίς διακρίσεις και κανείς πολιτικός (πλην του Τσίπρα) δεν τολμά να να πει το αυτονόητο: Οτι δηλαδή ο κορωνοϊός μεταδίδεται με όλα τα μέσα, ακόμα και με τη Θεία Κοινωνία.
Στο Βατικανό ο ίδιος ο Πάπας έκοψε τις χαιρετούρες και τις δημόσιες εμφανίσεις και κανείς πιστός δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε δυσαρεστήθηκε. Σε μας βγήκε η Γιαμαρέλλου, μια καθηγήτρια πανεπιστημίου, και μας είπε ότι θα συνεχίσει να μεταλαμβάνει γιατί η Θεία Κοινωνία μάς προστατεύει από τις αρρώστιες. Και έστειλε την επιστήμη στην εντατική.

Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον των θρησκευόμενων, ούτε εναντίον των παπάδων, αλλά επειδή πιστεύω ότι ζω σε μια ορθολογική κοινωνία, θεωρώ παράλογο το κράτος να μην τολμά να πει το αυτονόητο: Οτι δηλαδή μια μεταδοτική ασθένεια κολλάει παντού, ακόμα και στο ιερό του Αγίου Παντελεήμονα -μεγάλη η χάρη Του.

Προφανώς, η κυβέρνηση θυσιάζει τον ορθολογισμό του κράτους επειδή φοβάται την ενόχληση της Εκκλησίας η οποία μοιράζει ψήφους.

Θα περίμενε κανείς από τον Μητσοτάκη, έναν κατεξοχήν εκπρόσωπο του ορθολογισμού στην πολιτική, να βγει δημόσια και να πει το αυτονόητο. Και αν έχανε κάποιες ψήφους από τους παπάδες, θα τις κέρδιζε από τους λογικούς ανθρώπους.
Πηγή: iefimerida.gr