Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Θάνος Οικονομόπουλος
για τους ασυνείδητους
συμπατριώτες μας


Αποτυχημένη κοινωνία, σ’ όλο της το πλάτος και το βάθος…

«Επειδή τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν εφαρμόζονται…» η κυβέρνηση αναγκάστηκε να βάλει ολόκληρη την χώρα σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας!

Προκαλούσαν την δημοκρατική μας συνείδηση οι εικόνες Κινέζων αστυνομικών που έπιαναν με… απόχες και έσερναν στην απομόνωση απείθαρχους πολίτες που δεν υπάκουαν στα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα. Ελεεινολογούσαμε τις αυταρχικές καθεστωτικές συμπεριφορές. Εμείς οι δυτικοί δημοκράτες με την αυξημένη συναίσθηση ατομικής και συλλογικής ευθύνης, εμείς που ομνύουμε στην ελευθερία μας η οποία σταματά μόνο εκεί που αρχίζει να θίγεται η ελευθερία του άλλου…
Ευτυχώς εμείς, που σεμνυνόμεθα ότι είμαστε… ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, ξέρουμε από όρια και ελευθερίες, από ατομικές και συλλογικές ευθύνες! Γι’ αυτό όταν σου λέει η πολιτεία «καταργώ για φέτος τα καρναβάλια, για να μη ψοφήσουμε σαν τα κοτόπουλα…», εμείς την γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και καρναβαλιζόμαστε στους δρόμους επειδή «τα προετοιμάζαμε ένα χρόνο!» ή επειδή (δήμαρχος το είπε!) θα πάθει οικονομική ζημιά η πόλη…»!


«Μην τρέχετε με το πρώτο φτέρνισμα στα νοσοκομεία για αντί-κορωνοϊκές εξετάσεις, μεταδίδετε τον ιό, θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας…» προειδοποιούν οι ειδικοί, στα… παλιά μας τα παπούτσια εμείς! Κλείνουν όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της παιδείας για προληπτικούς λόγους, και τα «καμάρια» μας ξεχύνονται την επομένη σε εμπορικά κέντρα και καφετέριες, μεταφράζοντας ένα αναγκαστικό μέτρο κατά της επιδημίας, σε… δικαιολογημένη «κοπάνα» και με την βούλα της πολιτείας! Και καλά τα παιδιά-γονείς δεν υπάρχουν να εξηγήσουν, να συζητήσουν, να κλειδαμπαρώσουν την πόρτα εν ανάγκη;

Κι’ αφού διαπιστώθηκε ότι «τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν εφαρμόζονται…», η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει… τα πάντα όλα- πλην φαρμακείων, σουπερμάρκετ και βενζινάδικων! Κι’ όμως την επομένη το πρωί, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις για παράβαση των απαγορευτικών μέτρων!
Όλοι εμείς οι μάγκες… Ελληναράδες που όλα τα μασάμε και «ξέρουμε καλύτερα από τους επιστήμονες…» (εδώ η ίδια η Εκκλησία είδε κι’ έπαθε μέχρι να… ψιλοϋποχωρήσει από τον δογματισμό και την ξεροκεφαλιά της- και τελικά το’ κανε με μισή καρδιά, για να μην χρεωθεί νεκρούς πιστούς της…), συμπεριφερόμαστε σαν κρετίνοι! Περιμένουμε… να πεθάνει κάποιος δικός μας, να μην υπάρχει ΜΕΘ να σώσει τον 80χρονο πατέρα μας, για να καταλάβουμε πόσο ανεύθυνοι αγύρτες είμαστε και να… αρχίσουμε να φωνάζουμε έξαλλοι «που είναι το κράτος; Δεν υπάρχει κράτος!»

Αποτυχημένη κοινωνία εξ απαλών ονύχων. Μάθαμε στα ρουσφέτια, χτίσαμε παράνομα σε ποτάμια και χείμαρρους κι’ αρχίσαμε να… δυσανασχετούμε μόνο όταν και άλλοι ακολούθησαν το παράδειγμά μας και «καταστρέφουν το περιβάλλον!», βλαστημάμε θεούς και δαίμονες όταν πεθάνει ο άνθρωπός μας γιατί άργησε να’ ρθει το ΕΚΑΒ, αλλά μια χαρά οδηγούμε και «πήζουμε» τις ΛΕΑ στις εθνικές, για να γλυτώσουμε ένα τέταρτο επιστροφής.

Φοβάμαι ότι ούτε οι… κινέζικες απόχες δεν αρκούν να μας συνετίσουν. Αφού από μόνοι μας δεν καταλαβαίνουμε Χριστό, ας νομοθετηθεί εκτάκτως το μόνο, ίσως, μέτρο που μπορεί να αφυπνίσει την… συλλογική μας ευθύνη: επιβολή επιτόπου αυστηρότατων, εξοντωτικών προστίμων στους κορωνοπαραβάτες, και παραμονή στις φυλακές μέχρις ότου τα καταβάλουν! Γιατί, μπορεί ν’ αδιαφορούν για την υγεία των γύρω τους (και την δική τους…), αλλά την τσέπη τους την σέβονται!
Πηγή: iefimerida.gr