iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Αργύρης Κωστάκης
για τις 100 ημέρες
της iselida.gr


Γράφει ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Ήταν των Αγίων Αναργύρων, ανήμερα της γιορτής μου την 1η Ιουλίου, όταν μου "σφηνώθηκε" στο μυαλό η ιδέα να δημιουργήσω αυτό που έλειπε στον χαώδη κόσμο του ενημερωτικού διαδικτύου με τις εκατοντάδες ιστοσελίδες στην Ελλάδα. Τι έλειπε; Μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Μια εφημερίδα του παλιού καιρού δηλαδή με όλες τις ειδήσεις και τις στήλες της. Με το πρωτοσέλιδο και όλα τα άλλα που θέλει ο αναγνώστης. Απλή, φιλική, εύχρηστη και κατανοητή. Άλλωστε δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο ως παλιός "εφημεριδάς". Από εκεί ξεκίνησα πριν από 34 χρόνια. Κι εκεί ελπίζω να τελειώσω. Στον μαγικό κόσμο της εφημερίδας. Τον παραδοσιακό έντυπο αλλά και τον ηλεκτρονικό. 

Όλοι λένε ότι έχουν σελίδες. Εμείς έχουμε κυριολεκτικά σελίδα. Με ''τη βούλα''. Την iselida.gr με φιλοσοφία "ειδήσεις για την πρώτη σελίδα". Και με ιντερνετικό ραδιόφωνο για καλή μουσική, μετά τη συνεργασία με το simple radio. Με ιδιαίτερες στήλες όπως οι αναμνήσεις και οι άνθρωποι. Με συνεντεύξεις κύρους από μεγάλους Έλληνες. Με όλες τις σημαντικές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον πλανήτη, αλλά με επίκεντρο τη Ραφήνα και το Πικέρμι, τον Μαραθώνα, την ανατολική Αττική, την έδρα της iselida.gr.

Το όνειρο, η ιδέα, λοιπόν έγινε αλήθεια μετά από πυρετώδη προετοιμασία όλο το καλοκαίρι μαζί με τον βραβευμένο κατασκευαστή ιστοσελίδων, έναν εξαιρετικό νέο άνθρωπο με ήθος και ευαισθησία Παναγιώτη Φάκο και την έγκριτη εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου web artistic, που είναι ιδιοκτήτρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr, η οποία ''γεννήθηκε'' ανήμερα του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου. Και σήμερα 21 Δεκεμβρίου στα γενέθλια των εκατό ημερών είμαστε υπερήφανοι που η κοινωνία μας αγάπησε και μας εμπιστεύεται. Πολίτες για την ενημερωσή τους με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία και εντιμότητα και επιχειρηματίες για την προβολή τους με συνέπεια, διαφάνεια και εντιμότητα. 

Προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο ενημέρωσης με επίκεντρο τον άνθρωπο. ''Οδηγώ'' την τοπική ειδησεογραφία σε αυτά που έχουν ενδιαφέρον. Τις ειδήσεις που έχουν σημασία γιά τους πολίτες. Που αναπαράγονται αμέσως ή σε λίγη ώρα. Αυτό είναι τιμητικό και επιβεβαιώνει ότι κάτι κάνουμε καλά και αξιόπιστα. Γιατί αν δεν ήταν είδηση γιατί να την παράξει ξανά κάποιος; 

Ευχές από καρδιάς σε όλους τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εφημερίδες, περιοδικά και διαδίκτυο. Να έχουν όλοι εργασία και φυσικά έσοδα από διαφημίσεις σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αγάπη και γαλήνη στις οικογενειές τους. Και μιά επισήμανση. Να βοηθήσουμε όλοι την κοινωνία. Να ενημερώνουμε και να δίνουμε διέξοδο στους πολίτες. Πέντε έξι άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι. Τι έχουμε να χωρίσουμε; Και άλλωστε είναι που είναι μικρή η ζωή, έρχονται και μαζεμένες οι απώλειες τριών 45άρηδων δημοσιογράφων σε λίγες ώρες, τι νόημα έχει η ανούσια διαμάχη ή αλαζονεία;

Έτσι το μόνο που επιδιώκω με πάθος είναι να γράφω αυτό που πιστεύω. Αλλά πάνω απ όλα - όπως μου ευχήθηκε η φίλη μου Σοφία Φ. - να βρίσκω χίλιους λόγους να σκορπάω το χαμόγελο και να διώχνω μακριά ό,τι πάει να μου το πάρει.

Ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν να μας παραχωρήσουν συνεντεύξεις 15 μεγάλοι Έλληνες, ο καθένας στον τομέα του.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ και διανοητής Θεοδόσης Τάσιος

Ο π. πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Νανόπουλος

Ο Ακαδημαικός καθηγητής Χρήστος Ζερεφός

Ο ποιητής και στοχαστής Νάνος Βαλαωρίτης

Ο δημιουργός της Κιβωτού του Κόσμου πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος 

Η πρόεδρος της Unicef Σοφία Τζιτζίκου

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης

Ο πρόεδρος του κόμματος "το Ποτάμι" Σταύρος Θεοδωράκης

Ο πρεσβευτής της Ολυμπιακής Δάδας Αθανάσιος Κριτσινέλης

Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης

Ο Έλληνας του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες Μπάμπης Μπίζας

Ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης

Ο παρουσιαστής Βαγγέλης Περρής

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής Γιάννης Ζουγανέλης

 

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2018 θα δημοσιευτούν συνεντεύξεις με την Πρύτανη του πανεπιστημίου της Σορβόννης, πρόεδρο του Ευρωπαικού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ Αντώνιο Αυγερινό, τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου και τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζο.