iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Σάββας Ιωαννίδης
για τη νέα
κανονικότητα


Και να λοιπόν που φτάνουμε ένα βήμα πριν γυρίσουμε στην κανονικότητα.

Σε μια νέα κανονικότητα που μας θέλει πλέον το μακριά και αγαπημένοι να είναι ευχή και όχι κατάρα..
Θα ξαναμπούμε στα καταστήματα μας έχοντας τον φόβο μην μεταδώσουμε ή μας μεταδώσουν, Μη βλάψουμε η μην μας βλάψουν ακόμα, ακόμα και μη φάμε κάποιο πρόστιμο μην τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας..

Καχύποπτος στον υπάλληλο η στον πελάτη που θα βήξει ή θα φτερνιστεί, καλούμαι, να πληρώσω φως νερό τηλέφωνο, νοίκι, φόρους, υπαλλήλους, εμπόρευμα, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΦΠΑ, φόρο αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ και βέβαια να ζήσω την οικογένεια μου.
Παιχνιδάκι..

Μια νέα αρχή λοιπόν που μας έμαθε πολλά..
Θα τα κρατήσουμε άραγε αυτά τα πολλά..;

Μέρες τώρα βλέπω δεκάδες ανθρώπους να γυμνάζονται κάνοντας περπάτημα, τζόκινγκ, ποδηλασία..
θα το κρατήσουμε άραγε αυτό..?

Παιδάκια που πριν ήταν κολλημένα πάνω από ένα τάμπλετ, τώρα να ξεχύνονται στους δρόμους και στην φύση, παίζοντας μπάλα, κάνοντας ποδήλατο, να γεμίζουν τις γειτονιές με γέλια και χαρές..
Όπως εμείς κάναμε παλιά..
Θα το κρατήσουμε άραγε αυτό..?

Φίλοι μου και γνωστοί επιτέλους άρχισαν να διαβάζουν βιβλία και να μην ασχολούνται μόνο με τα social media.
Θα το κρατήσουμε άραγε αυτό..?

Επιτέλους αλλάξαμε ως κοινωνία ήρωες και ιδανικά..
Από τους ήρωες του survivor και τα ινδάλματα κάθε αποτυχημένων talent & TV shows με μόνο εφόδιο την κατινιά και το κουτσομπολιό, όπως και την ρετσινιά της αριστείας, περάσαμε στο να χειροκροτούμε και να θαυμάζουμε από τα μπαλκόνια μας,τους πραγματικούς ήρωες της ζωής. Να καθόμαστε μπροστά από τις τηλεοράσεις στις 6μ.μ να τους ακούσουμε, να ακούσουμε για τα κατορθώματα τους και να τους καμαρώνουμε.
Αυτούς που μπήκαν στην μάχη χωρίς να ρωτήσουν πόσοι.. Αλλά που.. που να πάνε, που να βοηθήσουν, που να στηρίξουν τον συνάνθρωπο τους.. κάποτε, όχι πολύ παλιά, πριν από κάτι μήνες.. Αυτούς τους ανθρώπους τους λοιδορούσαμε... Τώρα τους χειροκροτούμε..
Θα το κρατήσουμε άραγε αυτό..?

Η δεκαετής κρίση που μας πέρασε, μας έμαθε πως να επιβιώσουμε τοξικά... πάνω από το πτώμα του άλλου. Μάς έμαθε το εγώ, ΕΓΏ να επιβιώσω και άσε τους άλλους να πεινάνε.
Μας έμαθε να μπορούμε να ζουμε παρασιτικά για να μην χάσουμε ή να ζήσουμε την μεγάλη (ψεύτικη)ζωή..

Η δύο μηνών κρίση μας έμαθε πως να νοιαζόμαστε για τον άλλον. Μας έμαθε την αλληλεγγύη. Πώς να μοιραζόμαστε μικρές αλλά σημαντικές στιγμές. Πως ένα απλό τηλεφώνημα χαρίζει τόση αγάπη και χαρά. Πως να βοηθάω ανθρώπους που με έχουν ανάγκη.
Θα διώξουμε άραγε την τοξικότητα και θα κρατήσουμε την αγάπη,την αλληλεγγύη και την μοιρασιά..?

Εδώ είμαστε και θα δούμε όλοι μαζί υγιείς την παρακαταθήκη που θα μας αφήσει αυτή η κρίση..
Πάντα να κοιτάμε την θετική πλευρά της ζωής και θα βγούμε και απο αυτήν την μάχη νικητές..!!!

Ο Σάββας Ιωαννίδης είναι ιδιοκτήτης των καταστημάτων καλλυντικών Ραφήνας - Αρτέμιδας La Beaute και Β' αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΑ