iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Τα 5 ''κλειδιά'' για να
στείλει ο γονέας το παιδί
σε κέντρο μελέτης


Πότε θα διαβάσει το παιδί μου, όταν γυρίζω αργά το απόγευμα από τη δουλειά; Αν το πάω σε κέντρο μελέτης, θα το βοηθήσουν πραγματικά; 

Κάποια από τα ερωτήματα που ταλαιπωρούν κάθε γονιό στα μέσα του Ιουλίου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.  Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι σε μια δομή εκπαίδευσης οι γονείς συνήθως αναζητούν και τελικά επιλέγουν με βάση τα εξής κριτήρια :

  • Εκπαιδευτικό προσωπικό, έμπειρο και προσιτό

  • Δομημένες ασκήσεις με επαναληπτικό χαρακτήρα

  • Περιβάλλον που δημιουργεί το αίσθημα της οικογενειακής ασφάλειας στα παιδιά

  • Άνετοι και καθαροί χώροι, με εγκαταστάσεις τόσο για μελέτη όσο και για παιχνίδι

  • Όχημα ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών από και προς το κέντρο

Και φυσικά κυρίως αναζητούν ανθρώπους που θα «αγκαλιάσουν» και θα αγαπήσουν πραγματικά το παιδί τους στην έντονη καθημερινότητα της μελέτης μαθημάτων. Άλλωστε ο ουσιαστικός σκοπός ενός κέντρου εκπαίδευσης είναι να μάθει στα παιδιά εκείνο τον τρόπο ώστε να μελετούν μόνα τους. Να μάθουν να προσπαθούν να επιλύσουν μια άσκηση, ακόμη κι αν νομίζουν πως δεν την κατανοούν. Κι εν τέλει, τα παιδιά να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που τους χρειάζεται σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Αν το κέντρο μελέτης πληροί αυτά τα κριτήρια, τότε κι εμείς οι γονείς ηρεμούμε ψυχικά κι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, μετά την εργασία μας, χωρίς πίεση κι άγχος για το διάβασμα.

Ο Δημήτρης Γκερδιδάνης  είναι Γονέας και Εκπαιδευτικός στο LAF LAB Ραφήνας  (laflab.gr) τηλ. 2294304779