iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Κατερίνα Παναγοπούλου
για το ''παλιό'' πριν
έρθει το...''νέο''


Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ - Athensvoice.gr

Τα ονόματά τους κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα σκόρπια και δειλά με τηλεγραφικές αναφορές. Όμως ήρθε η ώρα να ειπωθεί συγκεκριμένα ποιοι ήταν αυτοί που όχι μόνο δεν προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των φορολογούμενων, αλλά αντίθετα αρνήθηκαν ακόμα και τις νόμιμες απολαβές και τα προνόμιά τους. Κατά έναν περίεργο τρόπο, είναι αυτοί που έχουν στοχοποιηθεί περισσότερο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος που κάποιοι επέλεξαν για να δολοφονήσουν στέλνοντάς του παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη στα πόδια του και τον κράτησε για πάνω ένα μήνα στην εντατική του Ευαγγελισμού, είναι αυτός που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού τον Νοέμβριο του 2011 και μέχρι και την τελευταία ημέρα, αρνήθηκε να λάβει τον νόμιμο μισθό του. Μάλιστα, αυτή του η κίνηση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στις Βρυξέλλες και ο ίδιος δεν το είχε αποκαλύψει ούτε στους συνεργάτες του.

Ο επίσης υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο δικαστικός με την ανεπίληπτη 40ετή πορεία, που συγκινημένος στο βήμα της Βουλής προσπαθούσε να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της Novartis, στην οποία τον ενέπλεξαν 3 ανώνυμες μαρτυρίες, περιλαμβάνεται στη λίστα όσων αρνήθηκαν να λάβουν την νόμιμη πρωθυπουργική αποζημίωση.

Ο προταθείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, η μη εκλογή του οποίου οδήγησε σε κάλπες και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε υπουργικό μισθό και ταξίδευε μόνο τουριστική θέση.

H εντολή που είχε δώσει ο Κώστας Σημίτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από την περασμένη δεκαετία ήταν ο μισθός του ως καθηγητή να διατίθεται σε σειρά κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος (όπως π.χ. η οργάνωση της βιβλιοθήκης του κλπ). Συγκεκριμένα, ο κ. Σημίτης είχε παραχωρήσει στο Πάντειο αποδοχές του ύψους 25.680.000 δρχ (για τις περιόδους 1981-1987 και 1993-1997 που ήταν υπουργός και πρωθυπουργός). Τα χρήματα αυτά μάλιστα, τα καρπώθηκαν τελικά οι επιτήδειοι που ενεπλάκησαν στο μεγάλο σκάνδαλο του Παντείου.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραιτήθηκε από την αμοιβή του για τη συμμετοχή του στις Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές της Βουλής και παράλληλα επέστρεψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο, κάτι που έκανε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χαρά Κεφαλίδου.

Όλοι αυτοί ήταν το παλιό που έφυγε, για να έρθει το νέο.