iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 16 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γιώργος Χριστόπουλος
απαντά στα ''σενάρια''
για το προσωπό του

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες, γιατρός Γιώργος Χριστόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr για να αρθρογραφήσει στο θεσμικό πλαίσιο που προσκαλούνται όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου. Τον ευχαριστούμε γιά τις ευχές αλλά και την αποδοχή της πρόσκλησης.

Το άρθρο του κ. Χριστόπουλου

Αφού κατ αρχάς ευχηθώ δημοσιογραφικές επιτυχίες εκ βάθους καρδιάς και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, την οποία δεν αμφιβάλω πως θα προσφέρει το iselida.gr, να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία που μου προσφέρετε και να εκφράσω την αποψή μου σχετικά με την εικόνα του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, τον  οποίο όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι παρέδωσα εύρωστο οικονομικά και άψογο λειτουργικά.

Προβληματίζομαι βαθιά όμως όταν βλέπω την περιοχή να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται από τον αναρριχώμενο δήμαρχο,  με πρωτοφανείς διαδικασίες (βλέπε συνδιοίκηση με Βασίλη Πιστικίδη και μοίρασμα χρόνου εξουσίας) στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι Δημοτικές εκλογές όμως έρχονται και προφανώς θα τον κρίνουν οι πολίτες με την ψήφο τους .

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο σημαντικά πράγματα που με αφορούν. Διάφορα παράκεντρα εξουσίας, επιχειρούν τους τελευταίους μήνες να μου ρίξουν "λάσπη με τον ανεμιστήρα", διαδίδοντας ευφάνταστα σενάρια και πολιτικές κακοήθειες. Η απάντηση είναι απλή και κατανοητή πιστεύω. Είμαι εδώ, όσο και αν ενοχλεί η παρουσία μου,και εδώ θα παραμείνω Ποτέ δεν εγκατέλειψα και δεν θα εγκαταλείψω τον τόπο μου. Ποτέ δεν πρόδωσα και δεν θα προδώσω τις αρχές μου. Υπήρξα ένας - κατά κοινή ομολογία - έντιμος και εργατικός δήμαρχος, που δημιούργησα υπό αντίξοες συνθήκες και πιστεύω πως είμαι αγαπητός στην κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου. Περπατώ με ψηλά το κεφάλι και είμαι δίπλα στα προβλήματα των συνανθρώπων ως πολίτης, ως επικεφαλής παράταξης και φυσικά ως Ιατρός.

Η παράλληλη ενασχολησή μου και με την κεντρική πολιτική σκηνή ως Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες, με ανάγκασε λόγω έλλειψης χρόνου να ζητήσω όπως δικαιούμαι εκ του νόμου μία ολιγοήμερη άδεια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου την καλοκαιρινη περιοδο.Όπως άλλωστε έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοι. Αυτό τα παράκεντρα εξουσίας το παρουσιάζουν ως "έγκλημα" και αδιαφορία γιά τα κοινά, υποστηρίζοντας ότι "τα παράτησα".

Εξωφρενικό δε είναι το σενάριο που διαδίδουν εσχάτως, ότι αν οι δημοτικές εκλογές γίνουν πριν τις εθνικές και εκλεγώ δήμαρχος, στη συνέχεια για να είμαι υποψήφιος βουλευτής θα παραιτηθώ από δήμαρχος γιά ...να παραδώσω το "δαχτυλίδι" σε κάποιον αγαπητό συνάδελφο της αντιπολίτευσης.

Σας παρακαλώ αποφασίστε τι συμβαίνει από τα δύο. Έχω "αποσυρθεί" από τα κοινά του δήμου ή θα εκλεγώ δήμαρχος και μετά θα παραιτηθώ; Αυτό που σας συμβαίνει στην ψυχιατρική λέγεται Σχιζοφρένεια.

Και για να τελειώνουμε. Να το επισημάνω ξανά. Η αλήθεια είναι πως είμαι εδώ και κάποιοι με φοβούνται. Η αλήθεια είναι πως η κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου με στηρίζει αναγνωρίζοντας την προσφορά μου. Η αλήθεια είναι πως θα αναμετρηθούμε αργά ή γρήγορα σε κάποιο πολιτικό πεδίο.

Τα έργα βιτρίνας και η μάχη των εντυπώσεων, εξυπηρετούν προσωπικούς στόχους και δεν δίνουν βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της πόλης μας και την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr