iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Αργύρης Κωστάκης για
ένα σκυλάκι που έφυγε
σαν βέλος στον ήλιο


Ο Μπούργκος ήταν ένα καλό σκυλάκι. Όπως όλα τα σκυλάκια. Απλώς όλοι οι άνθρωποι υποστηρίζουμε ότι το σκυλί μας ήταν το καλύτερο.

Ο Μπούργκος ήταν ένα από τα 8 αδελφάκια που γέννησε στις 25 Ιουνίου 2003 η μητέρα του η Ιάρα. Και ήταν »φτυστός» ο πατέρας του ο Βούζμαν. Την ημέρα που ήρθε στον κόσμο κράτησα μόνο αυτόν. Και ως τελευταίο αλλά και ως όγδοο, γιατί το 8 είναι από παιδί το τυχερό μου νούμερο.

Ο Μπούργκος πέρασε μια ωραία ζωή. Πότε ελεύθερος στον δρόμο, του άρεσε πολύ να τρέχει ο μπαγάσας στον δρόμο και μας λαχταρούσε. Πότε στον κήπο του σπιτιού με τα άλλα σκυλιά. Πότε στην παραλία. Πότε σε άλλα σπίτια που έκανε επίσκεψη, γιατί όλοι τον αγαπούσαν – και κυρίως τα παιδιά – στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας που γεννήθηκε, έζησε και έκλεισε τα μάτια του. Την ίδια ημέρα που γεννήθηκε, θέλησε και να μας εγκαταλείψει. 25 Ιουνίου 2018. Μετά από 15 χρόνια. Δεν θέλησε να μας ταλαιπωρήσει και έφυγε σαν βέλος στον ήλιο. Με αξιοπρέπεια και αθόρυβα.

Φυσικά θα μείνει για πάντα εδώ. Στο σπίτι του. Ακριβώς στο ίδιο σημείο που γεννήθηκε! Να ακούει τον ήχο από τα κύματα του Ευβοικού. Της αγαπημένης του θάλασσας, που κατά σύμπτωση αυτή τη στιγμή (σαν σημάδι) πλέει ένα καικάκι. Και – θέλω να πιστεύω αυτές τις ανείπωτες στιγμές του πόνου – πως μεταφέρει την ψυχούλα του μαζί με το δάκρυ μου να τον συντροφεύει στην άλλη όχθη. Εκεί που κάποτε θα βρεθούμε όλοι.

Γειά σου αγοράκι μου. Δεν λέω γερούλη μου, γιατί ποτέ δεν γέρασες.

Και συγνώμη που δεν σε αγάπησα όσο σου άξιζε. Συγνώμη Μπούργκος. Αν και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αγαπήσει κανένα σκυλί όσο του αξίζει. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία επειδή δεν ήμουν όσο έπρεπε εντάξει μαζί σου. Είναι μια σκληρή αλήθεια, την οποία ξέρουν όσοι σε αυτόν τον κόσμο αγάπησαν κάποτε ή αγαπούν σκυλάκια. Γιατί ο άνθρωπος έχει κακία μέσα του. Το σκυλί όχι. Έτσι το έπλασε ο Θεός…