Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Aργύρης Κωστάκης
για τον έναν χρόνο
της iselida.gr


Ήταν 14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12 και 6 πρώτα λεπτά όταν η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ''βούτηξε'' στα ''άπατα'' του ''ωκεανού'' του διαδικτύου.

Χωρίς κανένα ''σωσίβιο'' μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. Με μοναδικά ''όπλα'' την εντιμότητα, την ευπρέπεια, την επαγγελματική ευγένεια και το όνειρο. Το όνειρο να μην ντρέπεται όταν τη διαβάζουν. Όσοι λίγοι ή πολλοί τη διαβάζουν. Δεν ήταν και δεν είναι ο στόχος η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Δηλαδή η αξιοπιστία και η αλήθεια στην ενημέρωση. Είμαστε υπερήφανοι στην iselida.gr γιατί παντελώς μόνοι ανεβαίνουμε αγόγγυστα αυτή την ανηφόρα. Κάθε ημέρα για την ενημέρωση από την Ελλάδα, τον υπόλοιπο πλανήτη και φυσικά την ανατολική Αττική με επίκεντρο τη Ραφήνα και το Πικέρμι, αλλά και τον Μαραθώνα. Τους δύο ιστορικούς δήμους του λεκανοπεδίου. Αν φέραμε κάτι καινούργιο στο ενημερωτικό διαδίκτυο? Ίσως. Αλλά σίγουρα γίναμε πιονέροι σε αδιάβατα μονοπάτια. Δηλαδή δεν μπήκαμε στον πειρασμό και δεν θα μπούμε ποτέ να δώσουμε ούτε ένα ευρώ για προσέλκυση φίλων, like σε κείμενα και έξτρα κλικαρίσματα. Είμαστε βαθιά υπερήφανοι γι αυτό.

Αλλά βρήκαμε και το κουράγιο με την πίστη στον Θεό και τις ανθρώπινες δυνάμεις να σηκωθούμε όρθιοι όταν λυγίσαμε από τον πύρινο όλεθρο το εφιαλτικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Όταν κάηκε ολοσχερώς η έδρα της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr. Σιγήσαμε για μία εβδομάδα. Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσουμε αμέσως. Και πεισμώσαμε όταν κάποιοι αλητήριοι διέδιδαν ότι η iselida.gr δεν θα λειτουργήσει ξανά. Στις 30 Ιουλίου συνεχίσαμε σιγά σιγά τη ροή της ειδησεογραφίας με το παράδοξο, ο Αύγουστος να ήταν στατιστικά ο καλύτερος μήνας σε επισκεψιμότητα και απήχηση.

Συνολικά - πραγματικά στοιχεία - από τις 14 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2018 μετρήθηκαν συνολικά 382.582 μοναδικοί χρήστες και 15.175.864 προβολές στις 5.824 ειδήσεις, άρθρα και ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε. Ένα μικρό θαύμα!

Μετά από δύο μήνες από τη λειτουργία μας τον Νοέμβριο του 2017 γίναμε μέλος της επίσημης ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης e media, ενώ καταφέραμε μετά από μόλις δέκα μήνες στις αρχές Αυγούστου του 2018 να μας δεχτεί ο παγκόσμιος κολοσσός της Google στη ροή ειδήσεών της! Για τους ειδικούς στον χώρο του διαδικτύου αυτό είναι επίτευγμα και επετεύχθη χάρη στην αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό μας.

Εμείς στην iselida.gr επιμένουμε στις λίγες και αληθινές ειδήσεις. Με χαμηλούς τόνους. Με συνεντεύξεις. Με φωτορεπορτάζ ελπίδας και αισιοδοξίας. Με παράξενα από τον πλανήτη. Με ανθρώπους που πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος. Πάμε αντίθετα από εκεί που πάνε οι περισσότεροι. Οι αναγνώστες και οι επιχειρηματίες μας εμπιστεύονται, άρα κάτι καλό προσπαθούμε να κάνουμε αυτόν τον πρώτο χρόνο.

Ευκαιρία είναι στα σημερινά γενέθλια να θυμίσουμε τον μύθο με τη φωτιά στη ζούγκλα και το κολιμπρί. Όταν, λοιπόν, ξέσπασε η πυρκαγιά όλα τα ζώα έτρεχαν τρομαγμένα. Μέσα στη σύγχυση ένα μικρό πουλάκι, ένα κολιμπρί, άρχισε να πετάει σε αντίθετη κατεύθυνση από τα άλλα. Τα λιοντάρια, οι ελέφαντες, οι τίγρεις όλα κοίταζαν το κολιμπρί και σκέφτονταν τι κάνει μέσα στη φωτιά.

Ώσπου ένας λαγός το ρώτησε ''πού πας είσαι τρελό?". Το πουλάκι του απάντησε "στη μέση της ζούγκλας υπάρχει μία λίμνη, θα πάρω λίγο νερό με το ράμφος μου και θα βοηθήσω να σβήσει η φωτιά!"

''Μα μόνο σου δεν θα καταφέρεις τίποτα" λέει ο λαγός. Και το κολιμπρί με δυνατή φωνή του είπε "είναι πιθανό, αλλά εγώ τουλάχιστον κάνω το καθήκον μου"...

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες τις φίλες και τους φίλους, τους συναδέλφους, τους γείτονες, τους άγνωστους για τα λόγια αγάπης και συμπαράστασης. Δεν θα αλλάξουμε δημοσιογραφική φιλοσοφία όσο ψηλά κι αν φτάσουμε. Αν φτάσουμε...

Κι ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην αγνή φίλη από δεκαετίες, από την εποχή της εφηβείας Ελένη Στυλιανού. Τι υπέροχη τούρτα μας έστειλε για τα γενέθλια του ενός χρόνου. Και πόσο γλυκιά... Μάλιστα έχει γενέθλια την ίδια ημέρα με την iselida.gr. Ολόψυχες ευχές κι ευχαριστούμε...