iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 07 Ιουνίου 2020

Ο Αργύρης Κωστάκης
γράφει γιά τον έναν
μήνα της iselida.gr

Γράφει ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Πιστεύω πως κάτι κατάφερα. Συγνώμη ειλικρινά γιά το πρώτο ενικό πρόσωπο. Δεν είναι έπαρση. Αλλά "ξέσπασμα". Είμαι μόνος μου. Κι αυτό με κάνει υπερήφανο και μου δίνει κουράγιο. 

Είναι πολύ δύσκολο ένας δημοσιογράφος μόνος του να "εκδίδει" καθημερινά μιά 24ωρη ηλεκτρονική εφημερίδα. Με αξιοπρεπή ροή ειδήσεων από την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, σας βεβαιώ, ότι η iselida.gr δεν θα "χάσει" την είδηση. 

Οι αναγνώστες αγάπησαν αυτή την ηλεκτρονική εφημερίδα - αυτό δείχνουν οι αριθμοί που θα πούμε κι αργότερα γι αυτούς - αλλά κυρίως η φυσική επαφή και επικοινωνία μαζί τους, γιά τις αποκλειστικές "πρωτοσέλιδες" συνεντεύξεις. Αυτή είναι η "ναυαρχίδα" μας που αναπαράγουν οι κορυφαίες ενημερωτικές ιστοσελίδες της χώρας, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και εφημερίδες. Κατά σειρά μέχρι σήμερα Αντώνης Κανάκης, Νάνος Βαλαωρίτης, Δημήτρης Νανόπουλος, Σοφία Τζιτζίκου, πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, Χρήστος Ζερεφός, Θεοδόσης Τάσιος Και ακολουθούν κι άλλοι που δεν φαντάζεστε... 

Οι αναγνώστες διαβάζουν μιά φιλική, φωτεινή ηλεκτρονική εφημερίδα με ιδιαίτερες σε επιλογές στήλες γιά τον άνθρωπο, τα ζώα, την υγεία, τον αθλητισμό και τα μέσα ενημέρωσης. Ακόμη πιό ιδιαίτερες οι στήλες με τα άρθρα διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους (πολιτική, επιστήμη, Τέχνες και Γράμματα, media), με τις αναμνήσεις από τραγούδια και γεγονότα του παρελθόντος και τις πολιτικές ίντριγκες από την ανατολική Αττική, με έδρα της εφημερίδας μας τη Ραφήνα. Εκεί που "τα σπάμε" είναι το φωτορεπορτάζ  από την ανατολική Αττική, οι αποκλειστικές ειδήσεις, απόψεις, σχολιασμός και παρασκήνιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν "παραμυθιάζομαι" γιά "τα νούμερα", τα "κλικαρίσματα", τις "επισκέψεις". Εννοείται πως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Μα καθόλου. Μα καθόλου. Το "παιχνίδι" του εντυπωσιασμού αλλά και της ουσίας το κέρδισα από την πρώτη εβδομάδα. Συγνώμη και πάλι (για να μην ξεχνιόμαστε) για το πρώτο ενικό. Αλλά είμαι μόνος μου. Ωστόσο θα ήταν ασέβεια στον κόπο της σκληρής εργασίας μου και στις 801.000 αναγνώσεις που τίμησαν  την ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr, να μην αναφέρω αριθμούς. Το γράφω τελευταία φορά. 801.000 αναγνώσεις από τις 14 Σεπτεμβρίου έως σήμερα. Ναι ο "πύραυλος" εκτοξεύθηκε από τις 70.200 ανθρώπους που διάβασαν τις πρώτες δέκα ημέρες τη συνέντευξη του ευγενή ανθρώπου Αντώνη Κανάκη, ο οποίος δεν είχε μιλήσει ποτέ. Αλλά και άλλες 24.400 άνθρωποι διάβασαν (μέχρι σήμερα) τη συνέντευξη του κορυφαίου διανοητή Θεοδόση Τάσιου. Και 22.000 ("κουφό") είδαν τη φωτογραφία της πινακίδας στην Αρτέμιδα που έδειχνε πως τα οχήματα πρέπει να κατευθύνονται προς τον...ουρανό! 22.000 πολίτες είδαν ένα "κλικ" της στιγμής από τη φωτογραφική μηχανή, αν είναι δυνατόν. Αυτή όμως είναι η δύναμη του διαδικτύου. Το πιό σημαντικό όμως είναι οι 164.000 μοναδικοί (έτσι λέγεται) αναγνώστες από όλη την Ελλάδα σε μόλις έναν μήνα λειτουργίας. Εκ των οποίων οι 40.300 για τα θέματα της ανατολικής Αττικής. 

Ακόμη, δεκάδες χιλιάδες διάβασαν τα άρθρα της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή, του διευθυντή Τύπου του "Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα, της συγγραφέος Σοφίας Πολυχρονοπούλου, του ποιητή Γιώργου Δουατζή, του οικονομολόγου Δημήτρη Γκιόκα, του δημοσιογράφου Παύλου Αλέπη, του ψυχίατρου Θάνου Ασκητή, του π. αντιπροέδρου της Ενώσεως Συντακτών Χρήστου Κυρίτση, του δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού. 

Ανακαλύψαμε σπουδαίες Ελληνίδες (από τη Ραφήνα μάλιστα) που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Την εμβρυολόγο Σταυρούλα Μώρου και την κοσμοναύτη Αλεξία Χιλμπερτίδου.

Μιλήσαμε ανθρώπινα μακριά από "κλισέ" με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο και τον αρχηγό της Θύελλας Διασταύρωσης Αλέξανδρο Χαρακτίδη. Δημοσιεύσαμε αποκλειστικά φωτορεπορτάζ γιά την καθημερινότητα του πολίτη και βάλαμε ακόμη και 24ωρη εκπληκτική μουσική από το aixmi radio του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Κι όλα αυτά με ευπρέπεια και εγκυρότητα. Χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ στις ειδικές υπηρεσίες διαδικτύου γιά έξτρα κλικαρίσματα. Δεν κατηγορούμε κανέναν που το κάνει, αφού είναι συνήθης και παγιωμένη τακτική. Δεν είναι ανήθικο ή παράνομο. Εγώ βδελίσσομαι αυτή την ιδέα. 

Κι επειδή εγώ δεν γνωρίζω τα "τεχνικά" θέματα η ιδιοκτήτρια εταιρία και ο Παναγιώτης Φάκος που υποστηρίζει τεχνικά άρτια την iselida.gr με διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει. Δεν μπορούμε να πούμε και φυσικά δεν θέλουμε να πούμε ψέμματα.

Η "συνταγή"  λοιπόν έπιασε. Κατέρριψα τον μύθο ότι ο κόσμος θέλει ροζ, ανοησίες, οπίσθια, "κλειδαρότρυπες", πανηγύρια και κουτσομπολιό. Όχι ο κόσμος θέλει αληθινή δημοσιογραφία. Του παλιού καλού καιρού των εφημερίδων. Προσωπικά είμαι το "παλιό", πριν το "παλιό" γίνει μόδα όπως λέει υπέροχα και μία διαφήμιση. Πόσοι (είμαι σίγουρος) θα "πάρετε" αυτά τα λόγια για έπαρση. Αλλά πόσο λάθος κάνετε...

Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος. Την καλή δουλειά την αναγνώρισαν οι συναδελφοί μου. Οι ειδικοί δηλαδή. Οι διευθυντές ή αρχισυντάκτες κορυφαίων ενημερωτικών ιστοσελίδων της χώρας. Eνδεικτικά, ο Κώστας Τσιτούνας του newsbomb.gr, ο Άγγελος Μόσχοβας του iefimerida.gr και η Μανταλένα Μαρία Διαμαντή του Klik.gr. Tους ευχαριστώ.

Πολύ καλή ευκαιρία γιά ακόμη μία φορά, στο τέλος αυτού του σημειώματος να ευχηθώ τα καλύτερα από καρδιάς και σε δημοσιογραφικές επιτυχίες (που τις έχουν) και στο επιχειρηματικό πεδίο στους Βαγγέλη Ιωάννου και Μάκη Κελέκη από το αξιόπιστο irafina.gr, Κυριάκο Μαιόπουλο από το γηραιό rpn.gr και Αγγελική Ραγκούση από το σχολιογραφικό Kirkinews.gr. 

Μπροστά στο γραφείο μου δεσπόζει εδώ και χρόνια η ρήση του απαράμιλλου Ιρλανδού λογοτέχνη Σάμιουελ Μπέκετ: "Να προσπαθήσεις, να αποτύχεις. Να προσπαθήσεις ξανά, να αποτύχεις καλύτερα". Αυτό ακριβώς κάνω 33 χρόνια στη δημοσιογραφία. Και θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο όσο ο Θεός με έχει όρθιο...

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr