Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιάννης Σαμέλης
για την Ελλάδα
που έρχεται


Η πατρίδα μας βίωσε τα τελευταία οκτώ χρόνια τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από τα μνημόνια που εφήρμοσαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, ασχέτως των προεκλογικών τους διακηρύξεων.

Δυστυχώς, η χώρα, παρά το τυπικό τέλος του μνημονίου, δηλαδή της τριετούς δανειακής σύμβασης με την οποία εμείς αναλαμβάναμε δεσμεύσεις, και οι δανειστές μας χρηματοδοτούσαν, παραμένει οικονομικά αλυσοδεμένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δέσμευσε την χώρα με υψηλότατα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060! Δέσμευσαν και οι δήθεν αντιμνημονιακοί την δημόσια περιουσία μέχρι το 2115!! Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχει υποστεί η μεσαία τάξη μία χωρίς προηγούμενο οικονομική αφαίμαξη, και οι νέοι επιστήμονες να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, καθιστώντας την πατρίδα μας, χώρο οικονομικού εφιάλτη χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Απέναντι στην κατάσταση που η ίδια δημιούργησε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λειτουργώντας ως «deliveryboy» των δανειστών, και ικανοποιώντας και τις πιο εξωφρενικές απαιτήσεις τους, έρχεται τώρα δήθεν να μοιράσει επιδόματα και να εξαγγείλει προσλήψεις. Λες και δεν θυμόμαστε ποιος στράγγιξε την ρευστότητα της μεσαίας τάξης, και ποιος την αντιμετώπισε με ταξικό μίσος. Λες και οι κυβερνώντες απευθύνονται σε ιθαγενείς, μοιράζοντας ψίχουλα έναντι των εισοδημάτων που ληστρικά φορολόγησε.

Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν πολιτικά δύο οικονομικές κοσμοθεωρίες: αυτή που ζούμε σήμερα με την υπερφορολόγηση και την ποινικοποίηση του μόχθου όλων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, και με αντάλλαγμα μια στείρα επιδοματική πολιτική στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, με σκοπό όλοι να εξαρτόμαστε από την «μεγαλοψυχία» του εκάστοτε Τσίπρα που θα μοιράζει ''ψίχουλα''. Και μία γενναία φιλελεύθερη πολιτική, με μεταρρυθμίσεις στον ιδιωτικό τομέα που θα επιβραβεύει την σκληρή δουλειά, την καινοτομία, την αριστεία, με μείωση φόρων και δαπανών στον δημόσιο τομέα. Για την Ελλάδα που έρχεται, για τα παιδιά μας, ας επιλέξουμε την δεύτερη, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.

Ο Γιάννης Σαμέλης είναι δικηγόρος - οικονομολόγος Μέλος Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

ΠΗΓΗ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο