iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Παύλος Αλέπης
για το ταξίδι της
Φαίης Σκορδά


Γενικά συμπαθής,μια μεταμορφωμένη βλαχούλα,η κ Φαίη Σκορδά, σχολιάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο πολύπειρος δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης.

Έχει δυο παιδάκια με τον Γιώργο Λιάγκα αλλά χώρισε. (Ευτυχώς - δυστυχώς, δεν θα το ψάξουμε). Λεφτά έχει, πήρε το λοιπόν τα παιδάκια της και τα πήγε ταξίδι με το αεροπλάνο. Και τι έγινε; Μα αυτό λέω, έγινε είδηση. Είδηση. Ταξίδεψαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ιστοσελίδες και εντυπωσιακό λάιφσταιλ (φυσικά και το ΒΗΜΑ) αφιέρωσαν εκτενώς δημοσιογραφικές περιγραφές,πληροφόρηση και αναλύσεις. Η πρώτη αντίδραση ξέρω, είναι η...σύγκριση με το πολιτικό γίγνεσθαι. Γιατί οι άλλοι καλύτεροι είναι;( Εδώ αρθρογράφοι αναλύουν αν έγινε αυτό που σκαρφίστηκε και αποκάλυψε ο Άδωνης, πήγε ή όχι ο Αλέξης στις Μαλδίβες;) Μη χάσετε σήμερα, την προσπάθεια του Χαραλαμπόπουλου (πάλι στο έγκριτο ΒΗΜΑ).
Η δεύτερη σκέψη , με το ουσιαστικό,τι τα διαβάζεις και τι τα σχολιάζεις βρε φίλε αφού δεν σε αφορούν ούτε η Σκορδά, ούτε ο κόσμος της. Υπάρχει και μια τρίτη σκέψη. Η κλειδαρότρυπα και η ηδονή της. Μεγάλη μαυλιστική τρύπα, πανάρχαια. Αυτή που μιθριδατικά καταστρέφει τις αλλοτριωμένες έσχατες αντιστάσεις μιας απελπισμένης κοινωνίας..ενός σύγχρονου διψασμένου επικοινωνιακού κόσμου, που τρώει βρώμικη πληροφόρηση όπου βρει. Ασυνείδητα από κάθε κάδο. Διαλέξτε όμως βρε παιδιά. Θα μου πείτε σιγά βρε υπερβολέα που η Σκορδά και το ταξίδι με τα παιδάκια της συντελούν στην πνευματική καταστροφή στη διάβρωση.
Όχι ,μην με παρεξηγείται. Μια αθώα φωτογραφία, άυλη της στιγμής επιχειρώ...ασπρόμαυρη σε γκρίζο φόντο, με κόντρα τον ήλιο της λογικής που κρύφτηκε.
Μάλιστα η αντίθεση ,με πέτυχε χρονικά, μετά από ένα υπέροχο αφιέρωμα στο ΗISTORY CHANNEL για τους Επικούρειους φιλόσοφους και την αναζήτηση της διάστασης της ηδονής.
Οπόταν ,συγχωρέστε με, η κουρά του αυγού, είναι μια αφελής διαδικασία. Μικρή σπονδή στην - πώς να την πω - δημοσιογραφία της εποχής.