iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Γιώργος Κώτσηρας
για την αναγέννηση
στο Μάτι


Όπως πολλοί μπορεί να γνωρίζουν πολιτεύτηκα το 2015 ως υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος στην Δυτική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία, από όπου και κατάγομαι και η οποία είναι μια περιφέρεια με μεγάλα προβλήματα, αλλά και γεμάτη προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν αυξημένη εκπροσώπηση και ανανέωση.

Το ενδιαφέρον μου, όμως, και για τα σοβαρά προβλήματα της ανατολικής Αττικής παραμένει και θα παραμένει ενεργό!

Η καταστροφή που μας συγκλόνισε όλους το περασμένο καλοκαίρι στο Μάτι είναι ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και προτεραιότητας. Όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που συνεχίζουν και υπάρχουν, το δράμα των κατοίκων και να πιέζουμε σε ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά και απονομή δικαιοσύνης για τον θάνατο 100 συμπολιτών και φίλων μας. Στο πλαίσιο αυτό προβληματιζόμαστε και σκεπτόμαστε πιθανές πρωτοβουλίες.

Όλο και συχνότερα οι κάτοικοι των Δήμων Μαραθώνα (κυρίως) και Ραφήνας διαμαρτύρονται, δικαίως, για την απομάκρυνση σημαντικών υπηρεσιών από την περιοχή με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κορωπί, την Παλλήνη και τον Άγιο Στέφανο για στοιχειώδεις καθημερινές γραφειοκρατικές ανάγκες. Προτείνω, λοιπόν, να υπάρξει μέριμνα ώστε μέρος αυτών των υπηρεσιών (ειδικά για τις βασικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών) να μεταφερθεί στο Μάτι, το οποίο πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα της ανασύνταξης της περιοχής. Η μεταφορά κάποιων βασικών υπηρεσιών στο Μάτι σε συνδυασμό με την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας θα δημιουργήσει συνθήκες ζωντάνιας στην περιοχή, η πρόσβαση για τους δημότες των όμορων δήμων θα είναι ευκολότερη και θα αποφεύγουν τις μετακινήσεις χιλιομέτρων (ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι), ενώ θα σταλεί και ένα συμβολικό μήνυμα ότι η περιοχή θα αποκτήσει πάλι τον χαμένο της ρυθμό.

Το Μάτι πρέπει να ξαναζωντανέψει και να γίνει σύντομα ο παράδεισος που όλοι αγαπήσαμε! Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι συνεχώς διαθέσιμος με όλες μου τις δυνάμεις!

Ο Γιώργος Κώτσηρας, δικηγόρος, Δρ Νομικής Σχολής Αθηνών, αν. γραμματέας επιστημονικών φορέων της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''