iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Βασιλική Σαντ
για τα όνειρα
των νέων


 

Αν με καλούσαν να ορίσω τι είναι για μένα ο χώρος της αυτοδιοίκησης, θα τον όριζα ως χώρο συμμετοχής, έκθεσης, δημιουργίας και προσφοράς.

Ονειρό μου να συνδράμω για έναν Δήμο που θέλει να προσφέρει στους πολίτες του και να καλλιεργήσει τις συνθήκες. Όμως όλοι εμείς, η νέα γενιά πρέπει να τολμήσουμε τη συμμετοχή.

Στόχος μου είναι να κινητοποιήσω και να πείσω τους συνομηλίκους μου ότι η ποιότητας της ζωή μας μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί μέσα από συλλογική προσπάθεια.

Θεωρώ σημαντικό νέοι άνθρωποι να θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση των κοινών και να τολμούν να σταθούν απέναντι σε κάθε λογική που αναπαράγει όσα θέλουν να αλλάξουν. Δίπλα σε ανθρώπους με εμπειρία και γνώση, διότι το παλαιό δεν είναι πρόσωπο, είναι νοοτροπία.

Πιστεύω στον πλουραλισμό των απόψεων, στον υγιή διάλογο και στο παραγόμενο αποτέλεσμα μέσω της ανάλυσης και της σύνθεσης.

Θέτω ψηλά στην ιεράρχηση των τομέων ενδιαφέροντός μου:

Την εκπαίδευση, ως το θεμέλιο λίθο προόδου, με καθοδήγηση από τις επιθυμίες των ίδιων των παιδιών. Πρέπει να δίνεται η ευκαιρία στους νέους να ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους μέσα από επιστημονικές, πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες και να τις μοιράζονται μέσα από διαθεματικές εκδηλώσεις.

Τον πολιτισμό, ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο καθώς θα καταστήσει τον τόπο μας ελκυστικό σε ομάδες επισκεπτών, με δράσεις όπως βήμα στην τέχνη, εκδηλώσεις, θεματικά φεστιβάλ, ανοιχτές συζητήσεις, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων.

Το περιβάλλον, με έργα ήπιας κλίμακας, όπως την ανάπλαση και ανάδειξη της παραρεμάτιας περιοχής στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση του Δήμου και τη δημιουργία πράσινων διαδρομών πεζοπορίας στο ορεινό ανάγλυφο και ποδηλατοδρόμων εντός του αστικού ιστού. Μεταξύ πολλών άλλων θα δώσουν δημιουργική διέξοδο και έμπνευση στις αναζητήσεις των νέων.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσω πως ο Δήμος μας πληροί όλες τις προδιαγραφές για έναν Δήμο – όνειρο. Πράσινο, θάλασσα, λιμάνι, αεροδρόμιο σε γειτονική περιοχή. Αν αξιοποιηθούν αυτά τα χαρίσματα σωστά, η μελλοντική πορεία θα είναι μονάχα ανοδική.

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην επικεντρωθώ στο μείζονος σημασίας θέμα που αφορά μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας και δεν είναι άλλο από την οριστική επίλυση όλων των προβλημάτων των εκτός σχεδίου περιοχών με την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης.

Επιλέγω να συμπορευτώ με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, γιατί εργάζεται απρόσκοπτα και ακατάπαυστα, με αγάπη για τους πολίτες και την πόλη, χωρίς εξαιρέσεις και έχει αποδείξει ότι υλοποιεί τους στόχους που θέτει προσπερνώντας κάθε εμπόδιο.

Εύχομαι και ευελπιστώ οι συμπολίτες μας, ειδικότερα η νέα γενιά, αυτή που θα παραλάβει τον τόπο, να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και να συμμετέχει ενεργά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο με όπλο τα όνειρα, τη γνώση και τις δράσεις.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΝΤ είναι υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''