iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η Μελίνα Κρόκου
για τη συμμετοχή
των νέων στα κοινά


Η νέα γενιά οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση με την ενεργό συμμετοχή, με φρέσκιες ιδέες, όραμα και όρεξη για δουλειά. Είναι αυτοί που θα διευρύνουν και θα ανανεώσουν οποιαδήποτε παράταξη επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Το όραμα και η ελπίδα των νέων θα πρέπει να συμπορευτεί με την εμπειρία των παλαιών. Μόνο τότε θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ασκεί διοίκηση, αλλά ταυτόχρονα είναι θεσμός πίεσης και θεσμός έκφρασης. Γι’ αυτό πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει το πεδίο της μεγάλης δραστηριότητας των νέων ανθρώπων. Πρέπει να γίνει η υπόθεση της νεολαίας, σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια. Είναι νομοτελειακή ανάγκη πια η συμμετοχή τους. Είναι η προοπτική για τον τόπο μας πως ακόμα υπάρχει ελπίδα!

Είναι γεγονός ότι η νέοι άνθρωποι τα τελευταία ιδίως χρόνια είναι απλοί και αδιάφοροι θεατές των δρώμενων, αηδιασμένοι και απογοητευμένοι από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, η οποία έχει πάψει προ πολλού να τους απασχολεί! Ωστόσο είναι σημαντικό να συμμετέχουν στις διαδικασίες διότι, μόνον αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν αντισώματα αξιοκρατίας και προοπτικής με στόχο τον απεγκλωβισμό των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών από μια παλιά κατεστημένη αντίληψη που έχει στεριώσει στη κοινωνία.
Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου οι νέοι σε όλη την επικράτεια, μία από αυτούς είμαι και εγώ, καλούνται να πάρουν μία μεγάλη απόφαση και να επιλέξουν αν θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά ώστε να βοηθήσουν με το δικό τους μυαλό, την δική τους ζωντάνια, όρεξη και τις δικές τους ιδέες στο αύριο που τους ανήκει….Θέλω να ελπίζω ότι θα είναι πολλοί…

Η Μελίνα Κρόκου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''