Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μελίνα Κρόκου
για το γυναικείο επιχειρείν
στην τοπική αυτοδιοίκηση


 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των γυναικών στο «επιχειρείν».

Αρχικά για να μπορέσει κάτι τέτοιο να επιτευχθεί θα πρέπει εφαρμοστούν κάποια βασικά πράγματα, καθώς οι γυναίκες έχουν, από την φύση τους, πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία. Θεωρώ ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί παράταση λειτουργίας των παιδικών σταθμών, ενίσχυση των κέντρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μετά το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων και δημιουργία καινούργιων. Επιπλέον θα ήταν σημαντική η ύπαρξη ειδικού λεωφορείου για την μετακίνηση των παιδιών από τα σχολεία προς αυτά τα κέντρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διασφαλίσει και να παίξει καταλυτικό ρόλο στο να διευκολυνθούν οι γυναίκες και κυρίως οι εν δυνάμει επιχειρηματίες, εργαζόμενες, ελεύθερες επαγγελματίες. Κατά τη γνώμη μου, ο Δήμος μπορεί να παρέχει χώρους υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, κάποιους μόνιμους χώρους σε γυναίκες που μπαίνουν τώρα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και έχουν άμεση ανάγκη από κάποιον επαγγελματικό χώρο. Η ύπαρξη ενός δικού τους εργασιακού χώρου θα τις βοηθήσει να ξεφύγουν από τις καθημερινές έγνοιες τους, θα τους δώσει χώρο και χρόνο να βρουν τον σκοπό τους και να εργαστούν για να τον πετύχουν. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί πλέον που ενημερώνουν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, ωστόσο είναι σημαντικό η τοπική αυτοδιοίκηση να επικοινωνήσει τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε πολλές περισσότερες γυναίκες να ενημερώνονται. Σημαντική είναι η δημιουργία help desk & business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, το οποίο θα παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking.

Οι γυναίκες μπορούν να σταθούν επάξια ως επιχειρηματίες στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Είναι χρέος όσων θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά να δώσουν στο γυναικείο επιχειρείν την αξία που του αρμόζει και να βοηθήσουν έτσι ώστε να απαλύνουν τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Με αυτά τα πιστεύω απευθύνομαι σε όλους εσάς, και ζητώ όλοι μαζί να εισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή για να δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις να μπορέσει η γυναίκα να σταθεί στο ύψος των δυνατοτήτων της και να μπορεί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους που έχει.

Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΡΟΚΟΥ είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο Μαίου