iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Σαμέλης
για την υποκρισία
του πρωθυπουργού


Η πολιτική διαμάχη στην χώρα μας πάντοτε διεξαγόταν με σκληρούς όρους, με ανοίκειες αντιπαραθέσεις, και με αντεγκλήσεις ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, πάντοτε όμως υπήρχε μια λεπτή, κόκκινη γραμμή, από την οποία χαρακτηριζόταν το ήθος των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του επήλθαν ως ''τυφώνες'' στην Ελλάδα της κρίσης, υποσχόμενοι μαγικές λύσεις, και επικαλούμενοι ένα υποτιθέμενο ηθικό τους πλεονέκτημα, έναντι του «παλαιού πολιτικού συστήματος», υπευθύνου για πολλά από τα δεινά της χώρας, αλλά σίγουρα καλύτερου από αυτό που αποδείχθηκε στην πράξη ως «νέο».

Μίλησε για ένα άλλο ήθος, και κατακεραύνωνε τους αντιπάλους του για υπαρκτές και ανύπαρκτες καταστάσεις. Κατήγγειλε την διαπλοκή, τους ολιγάρχες, τα σκάνδαλα, και ό,τι άλλο μπορούσε να φανταστεί κανείς, υποσχόμενος μια ελπίδα που ποτέ δεν ήρθε.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πάντοτε αμείλικτη, και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων, καθώς σε βάθος χρόνου οι μάσκες πάντοτε πέφτουν, και η αλήθεια φαίνεται. Αυτός που κατήγγειλε την διαπλοκή, κατηγορείται ότι καθημερινά υποδέχεται μεγαλοεπιχειρηματίες στο Μαξίμου, και αναδεικνύει ως υποψήφιό του, τον εκπρόσωπο της οικογένειας που το όνομά της συνδέθηκε με τον όρο «διαπλοκή». Ισχυρίζεται ότι είναι με τους πολλούς και όχι με «τις ελίτ», αλλά περνάει τον καιρό του στα πολυτελή γιοτ εκπροσώπων της «πλουτοκρατίας», όταν η Ανατολική Αττική προσπαθούσε να ξεπεράσει την τραγωδία στο Μάτι. Οι 102 νεκροί ζητάνε δικαίωση, και ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται σε όσους υπενθυμίζουν τις εγκληματικές αμέλειες του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας πολιτεύτηκε πάντοτε με ένα πολιτικό ύφος και ήθος «αφ’υψηλού» και στην πορεία απέδειξε ότι σε αξιακό επίπεδο βρισκόταν πάντοτε χαμηλότερα από τους αντιπάλους του. Κατήγγειλε τους πάντες και τα πάντα, και κατόρθωσε να κάνει όλα όσα καταριόταν, αποδεικνύοντας ότι μάλλον είχε το πολιτικό σύμπλεγμα να πράττει αυτά που ζήλευε και υποτίθεται μεμφόταν. Στην πράξη απέδειξε ότι το πολιτικό του ήθος ήταν ανύπαρκτο, και βασική αρχή του ήταν η υποκρισία.

Ο Γιάννης Β. Σαμέλης είναι Δικηγόρος-Οικονομολόγος Μέλος μητρώου στελεχών Νέας Δημοκρατίας