iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Συνέντευξη σοκ: Ο Σώρρας
θα εμφανιστεί σύντομα και
θα κατέβουμε στις εκλογές


Του ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ

Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή που αναμένεται να προκαλέσει πολλές και ποικίλες συζητήσεις στην ελληνική κοινωνία, στάθηκε η προειδοποίηση του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα, ότι θα μηνύσει 180 μέσα ενημέρωσης γιατί διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του. Ζητήσαμε λοιπόν μία συνάντηση με τον πρόεδρο του Τοπικού οργανισμού Ελλήνων Συνέλευσις Ραφήνας Γιώργο Μάρκο Ρούσση, ο οποίος μας απάντησε θετικά. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr εισχώρησε στα "άδυτα" του Φορέα του Αρτέμη Σώρρα. Στα "αυτόνομα αστικά γραφεία" όπως μας διευκρίνισε ο κ. Μάρκου Ρούσσης και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις επιβλητικές γιγαντοαφίσσες στους τοίχους, με τον όρκο του πολεμιστή, τις Αξίες και τις Αρχές του Φορέα. Το μαγνητόφωνο ο μοναδικός αξιόπιστος μάρτυρας του δημοσιογράφου για παν ενδεχόμενο, άρχισε να καταγράφει τις απαντήσεις του κ. προέδρου που τίθενται στην κρίση των αναγνωστών.

Ξεκινάω χωρίς περιστροφές κ. Πρόεδρε. Ο κ. Σώρρας παραμένει αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις, γιατί θυμάμαι τρία μέλη σας που είχαν αναλάβει την προσωρινή όπως έλεγαν διοίκηση, όταν εκείνος διέφυγε της σύλληψης...

Δεν ήταν θέμα να σφετεριστούν τη θέση του προέδρου, γιατί από το ίδιο το καθεστώς είχαν διεισδύσει ως προδότες. Ασχέτως του ιερού όρκου του πολεμιστή που έχουν πάρει. Δρούσαν σαν Δούρειοι Ίπποι, οι οποίοι μετά τη φυγή του κ. Σώρρα φρέναραν τον Φορέα. Αυτοί οι τρεις διαγράφηκαν από τον αρχηγό μας για να ξεκαθαρίσει η προδοσία. Εμείς είμαστε πρωτάρηδες, δεν καταλάβαμε την υποκρισία τους. Ήταν επίορκοι. Φανταστείτε όμως ότι εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε ολόκληρη την κατάσταση στον πλανήτη Γη! Ένα ολόκληρο αξίωμα σύστημα. Δεν θα λειτουργήσει μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά τα επτά δις των ανθρώπων στον κόσμο., που όλοι προερχόμαστε από την ίδια πατρόα ουσία. 

Είπατε τη λέξη φυγή για τον κ. Σώρρα. Κατ αρχάς γνωρίζετε πού βρίσκεται;

Δεν γνωρίζω που βρίσκεται. Είναι φυγόποινος, γιατί δεν έγινε δίκη.

Γιατί δεν παρέστη στη δίκη;

Γιατί είχε το δικαίωμα, μπορεί να πάει ο δικηγόρος του. 

Αυτό που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη και σίγουρα τους οπαδούς του είναι αν θα εμφανιστεί ποτέ ο κ. Σώρρας. Ρωτάω ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Φορέα και δεν πιστεύω πως γνωρίζετε τις προθέσεις του...

Σύντομα θα είναι δίπλα μας, σας βεβαιώνω γι αυτό. Είναι απολύτως υπεύθυνο και επίσημο αυτό που σας λέω. 

Πόσα μέλη έχει η Ελλήνων Συνέλευσις σε όλη τη χώρα κ. Πρόεδρε;

Εκείνο που μπορώ να πω είναι πως αν υπολογίσουμε τις 650.000 εξώδικα συν όσους δεν έχουν προβεί σε αυτή τη νόμιμη διαδικασία, προσεγγίζουμε χοντρικά το 1.000.000 

Αν βάλω τίτλο δηλαδή στη συνεντευξή μας η ΕΛΣΥΝ. έχει 1.000.000 μέλη δεν θα μου πει κανείς ότι λέω ψέμματα;

Όχι βέβαια! 

Σας ρώτησα τον αριθμό γιατί λίγο νωρίτερα μου είπατε υπεύθυνα πως σύντομα ο κ. Σώρρας θα εμφανιστεί. Συνεπώς δώσατε ελπίδα στο 1.000.000 οπαδούς του πως θα είναι δίπλα τους.

Ήδη τα νομικά τμήματα του Φορέα εργάζονται πυρετωδώς και έχουμε ενημέρωση ότι σύντομα θα είναι κοντά μας. Άλλωστε είναι μία δίκη η οποία αφορά μια προσωπική διαμάχη με τον κουμπάρο του. Κατά τη γνώμη μου πάντως υπήρξε κακοδικία. Για 26.000 ευρώ είναι όλη η ιστορία.

Μα με συγχωρείτε, ο κ. Σώρρας υποστηρίζει πως έχει δις και γιά 26.000 ταλαιπωρείται και διασύρεται;

Τα χρήματα αυτά έχουν κατατεθεί, αλλά δεν τα αποδέχεται για δικούς του λόγους ο κ. Λεπίδας. 

Ο Φορέας θα κατέβει ως κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Φυσικά θα είμαστε υποψήφιοι με συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια και θα διεκδικήσουμε την εξουσία. Βεβαίως θα έχουμε υποψήφιους βουλευτές και στην Περιφέρεια Αττικής. Θα αλλάξουμε όλο το σύστημα. Μόλις εκλεγούμε θα κάνουμε Εθνοσυνέλευση. Θα εφαρμόσουμε τα 33 Ελάνεια Πρωτόκολλα. Η Διακυβέρνηση της χώρας θα γίνεται πλέον με τους ομόκεντρους Κύκλους. 

Τι είναι αυτό πάλι;

Τις αποφάσεις θα τις παίρνουν οι ίδιοι οι πολίτες μέσω των συνελευσεών τους και η εξουσία θα εκτελεί. Αλλάζει άρδην το σύστημα, γιατί οι πολίτες παράγουν τον πλούτο, τον πολιτισμό και την πολιτική. Και τώρα είσαι έξω απ όλα. 

Δώστε μας ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό αυτό που είπατε. Για παράδειγμα εδώ στη Ραφήνα που μιλάμε, υπάρχει κάποιο τοπικό πρόβλημα που αφορά μόνο εμάς και όχι την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Θα αποφασίζουν οι πολίτες και όχι το υπουργείο ας πούμε;

Αυτά τελείωσαν. Οι πολίτες θα αποφασίζουν μέσω της Εθνοσυνέλευσης. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία. Μετά την ψήφιση του Καλλικράτη ο δήμος είναι αυτόνομο κράτος  και ο κ. Μπουρνούς (ας πούμε) ο δήμαρχος Ραφήνας ο θεματοφύλακας του Έθνους. Ο τοπικός πρωθυπουργός. Μπορεί δηλαδή να δομήσει χρηματοδότηση από τα παγκόσμια Ταμεία, αυτόνομα και νόμιμα. 

Τώρα μπαίνουμε στον "πυρήνα" δηλαδή στα χρήματα, που τόσα ακούγονται και γράφονται επί χρόνια για τον κ. Σώρρα. Ας πούμε ότι η Ραφήνα έχει ανάγκη 100.000 ευρώ. Πώς θα τα πάρει ο δήμαρχος από τα Παγκόσμια Ταμεία;

Επειδή ο Αρτέμης Σώρρας πέραν των 600 δις που έχει καταθέσει στην κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία, είναι θεματοφύλακας, έχει πάρει δηλαδή το αμετάκλητο πληρεξούσιο από τον δήμαρχο Τροιζηνίας και του έχουν μεταβιβάσει τον Θεσμό. Βάσει αυτού με προσωπικές εγγυήσεις του, έχει κατεβάσει από τα Παγκόσμια Ταμεία 2 τρισεκατομμύρια 300 δις τα οποία βρίσκονται στις τράπεζες και είναι στη διάθεση της Ελλάδας, της Κύπρου και απανταχού του Ελληνισμού. Αυτό σημαίνει ότι από την ώρα που θα έρθει ο κ. Σώρας θα τα πάρει ο λαός. Μπορεί λοιπόν ο κάθε δήμαρχος να έρθει σε επαφή με τον κ. Σώρρα, να κάνει μια οικονομική συμφωνία χωρίς καμία εγγύηση. Με τη μόνη διαφορά ότι διαχειριστής θα είναι ο κ. Σώρρας. 

Μου λέτε να έρθει σε επαφή ο κάθε δήμαρχος με τον κ. Σώρρα. Εδώ δεν τον  βρίσκουν οι διωκτικές Αρχές εδώ και μήνες θα τον βρει ο δήμαρχος;

Θα καλέσει τον Φορέα όποιος επιθυμεί. Όχι προσωπικά τον ίδιο. 

Ας πούμε ότι ο κ. Σώρρας - υπόθεση κάνουμε - αν εμφανιστεί, καταδικάζεται σε φυλάκιση. Ο Φορέας θα μείνει ακέφαλος;

Ο κ. Σώρρας είναι ο εγγυητής δεν μπαίνει στη διαδικασία του Φορέα.  

Είναι ένα "πολυμετοχικό" σχήμα ας το πούμε;

Μπράβο! Μέτοχοι είμαστε οι Έλληνες. Οι ιδιοκτήτες αυτού του τόπου. 

Ας επιστρέψουμε στις εθνικές εκλογές. Έχετε κάποιο πρόγραμμα για το αύριο;

Βεβαίως και είναι κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο με τις χιλιάδες έργα που θα κάνουμε στη χώρα. Ο Φορέας στηρίζετε πάνω στις 12 αξίες που βλέπετε πίσω μου και στις 10 Αρχές. 

Να κλείσουμε σας παρακαλώ τη συζητησή μας με τον περιβόητο "όρκο του Πολεμιστή" που παίρνετε ως μέλη...

Πηγαίνουμε σε ένα Ιερό χώρο. Και από τη στιγμή που εντάσσομαι σε ένα σχέδιο το οποίο θα αλλάξει τον πλανήτη, πρέπει να ορκιστώ για να εμπεδώσω όλο αυτό που νιώθω.  Ο όρκος αυτός συνίσταται στο ότι δεν θα προδώσω ποτέ τις αρχές μου,  δεν θα "πουλήσω" τον αδελφό μου. Αδέλφια μου είναι όλοι οι λαοί.  Μπορεί κάποιος να ανήκει σε ένα σύστημα αντινόησης, γιατί έτσι δομήθηκε, αλλά προσπαθώ να τον ενημερώσω. Ο όρκος μας δεσμεύει ηθικά. 

Η λέξη "πολεμιστής" δηλαδή δεν έχει σχέση με βίαιες ενέργειες εκ μέρους σας;

Καμία σχέση. Γιατί με τον ίδιο τρόπο μπορείς και να ...ξεορκιστείς και να πεις φεύγω. 

Η τελευταία ερώτηση έχει σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ. Κάποια μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο κ. Τραμπ ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση Σώρρα, επειδή είχε ακουστεί κάποτε πως απέκτησε τα 600 δις πουλώντας διαστημική τεχνολογία στις ΗΠΑ.

 Όχι δεν ισχύει αυτό, ο Τραμπ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την υπόθεση Σώρρα. Τα χρήματα αυτά είναι από ένα τεράστιο χρέος των ΗΠΑ προς τη χρηματιστηριακή, επενδυτική και λοιπά και τέτοια,  εταιρία "Πάνθερ λίμιτεντ" και εδρεύει στο Λονδίνο. Διαχειριστής είναι ο κ. Σώρρας. Από εκεί ο κ. Σώρρας αιτήθηκε 600 δις για να τα δώσει στην κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία. Για να εγκριθούν και να έρθουν εδώ περνάνε από όλους τους διεθνείς φορείς και όλους τους διεθνείς οργανισμούς που εμπλέκονται. 

Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, ήσασταν σαφής και κατατοπιστικός.

Κι εγώ σας ευχαριστώ, είναι η πρώτη φορά που μέσο ενημέρωσης ενδιαφέρεται για συνέντευξη με στέλεχος της Ελλήνων Συνέλευσις.