iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αργεντινή - Βραζιλία
στον ημιτελικό του
Κόπα Αμέρικα


Η πραγματικά μεγάλη ώρα του φετινού Κόπα Αμέρικα έφτασε.

Βραζιλία και Αργεντινή κοντράρονται τα ξημερώματα (03:30 ώρα Ελλάδος) στον ημιτελικό της διοργάνωσης και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν πώς και πώς τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση.

Η Βραζιλία, χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ στη σύνθεσή της, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει αυτή τη φορά στο «σπίτι» της, καθώς οι πληγές από το 1-7 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2014 παραμένουν ανοιχτές, ακόμα και μετά από πέντε χρόνια.

Από την πλευρά της, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί χωρίς να αισθάνεται πίεση και θα επιδιώξει να ξαναβρεθεί σε τελικό στη χώρα της σάμπα έπειτα από 5 χρόνια, όπως είχε κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.


Η Βραζιλία μετρά 45 νίκες επί της Αργεντινής και 39 ήττες, ενώ 26 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Στις 110 αναμετρήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι φιλικοί αγώνες ανάμεσα στα δύο «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Αργεντινή έχει σημειώσει 166 γκολ και έχει δεχτεί ένα λιγότερο! Εκτός από τη δόξα του νικητή και τη συμμετοχή στον τελικό, οι δύο ομάδες θέλουν να αποφύγουν να βάλουν το όνομά τους σε μια «μαύρη λίστα», καθώς τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ η Βραζιλία και η Αργεντινή σε ημιτελικό Κόπα Αμέρικα.


Στις 3:30 το πρωί της Πέμπτης θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στη Χιλή και το Περού. Στους προημιτελικούς, παρότι και οι δύο ομάδες θεωρούνταν ήταν αουτσάιντερ, κατάφεραν να προκριθούν στα πέναλτι. Η Χιλή απέκλεισε με 5-4 την Κολομβία και το Περού επίσης με 5-4 την Ουρουγουάη.