Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεσβευτής του
τουρισμού στη Βραζιλία
ο Ροναλντίνιο


Ο 39χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ροναλντίνιο έχει καταδικαστεί λόγω αδικήματος που αφορούσε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα το 2015 είχε κατασκευάσει παράνομα, μαζί με τον αδερφό του, μία αλιευτική παγίδα στην, υπό προστασία, λίμνη Γκουαίμπα, στις όχθες της οποίας διατηρούσε εξοχική κατοικία.

Ο πρώην άσος της «σελεσάο» αρνήθηκε να πληρώσει το βαρύ πρόστιμο των 2,06 εκατομυρρίων λιρών που του επιβλήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση 57 ακινήτων που είχε στην ιδιοκτησία του αλλά και την απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα αφού κατασχέθηκε το διαβατήριό του.

Παρ'όλα αυτά ανέλαβε τον εθελοντικό ρόλο του πρεσβευτή του τουρισμού για την πατρίδα αφού όπως δήλωσε: «O τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάκτηση της εικόνας της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο».

Η στάση του πάντως έγινε δεκτή με ενθουσιασμό αφού σύμφωνα και με τις δηλώσεις ενός εκπροσώπου της τουριστικής βιομηχανίας της Βραζιλίας: «Ο Ροναλντίνιο έχει σχεδόν 100 εκατομμύρια followers στα social media και μας βοηθά εθελοντικά χωρίς αμοιβή, επειδή είναι πατριώτης. Αυτή η κίνησή του είναι ανεκτίμητη».