Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναζιστικό σύνθημα
από τον
Μάρκο φαν Μπάστεν


«Καμπάνα»… μιας εβδομάδας επέβαλε το ολλανδικό FOX Sports στον Μάρκο Φαν Μπάστεν για το ανάρμοστο σχόλιο με ναζιστικές «αποχρώσεις» που έκανε σε ζωντανή μετάδοση πριν λίγες μέρες.

Ως σχολιαστής σε αγώνα του ολλανδικού πρωταθλήματος, δεν κατάλαβε μάλλον ότι το μικρόφωνό του ήταν ανοιχτό και μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στον ρεπόρτερ Χανς Κράιτ ο Γερμανός προπονητής της Έρακλες, Φρανκ Βόρτμουτ, ο θρυλικός Ολλανδός φορ ακούστηκε να λέει «Sieg Heil». Πρόκειται για φράση που είχε καθιερωθεί στην ναζιστική Γερμανία και μεταφράζεται ως «Ζήτω η νίκη».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας το κανάλι ανακοίνωσε την τιμωρία του Φαν Μπάστεν κάνοντας λόγο για «ανάρμοστο και ανόητο σχόλιο από το οποίο παίρνουμε αποστάσεις», ενώ πρόσθεσε πως θα διαθέσει την αμοιβή του για την προσεχή αγωνιστική σε ένα ινστιτούτο ερευνών για τους Παγκόσμιους Πολέμους, την Γενοκτονία και το Ολοκαύτωμα, που εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Ο Φαν Μπάστεν από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε το λάθος του και απολογήθηκε. «Δεν είχα πρόθεση να σοκάρω τον κόσμο, ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Το έκανα περισσότερο για να κάνω πλάκα για την προφορά του ρεπόρτερ μας», ανέφερε, αλλά αυτό δεν τον γλίτωσε από την τιμωρία.

Πηγή: sport-fm.gr