Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μεγάλα ρεκόρ
του Γιάννη
Αντετοκούνμπο


Το gazzetta.gr γράφει για το 15-1 των Μπακς τον Νοέμβριο που είναι ιστορικό ρεκόρ για την ομάδα και για τα «όργια» του Αντετοκούνμπο στα πρώτα 20 ματς.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μετρούν 11 συνεχόμενες νίκες κάτι που είχε να συμβεί στη συγκεκριμένη ομάδα από τη σεζόν 1984-85.

Επίσης με το ρεκόρ 17-3 που μετρούν μετά τα πρώτα 20 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του οργανισμού μιας και είχε επαναληφθεί τόσο τη σεζόν 1970-71 όσο και την επόμενη (1971-72).

Ο Νοέμβριος ήταν αξέχαστος για τα «ελάφια» αφού τον ολοκλήρωσαν με 15-1. Αν έλειπε και εκείνη ήττα από τους Τζαζ τότε θα μιλάγαμε για πολλά περισσότερα ρεκόρ.

Έτσι κι αλλιώς πάντως με αυτό το 15-1 οι Μπακς έκαναν τον καλύτερο Νοέμβριο στην ιστορία του οργανισμού!

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκανε εμφανίσεις ανάλογες με αυτές που του χάρισαν πέρυσι το βραβείο του MVP και οι οποίες τον έχουν και φέτος στα φαβορί για το back to back MVP όπως ανέφερε κι ο Μάτζικ Τζόνσον.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα επιτεύγματα του «Greek Freak» μετά τα πρώτα 20 ματς της φετινής σεζόν.

Συμπλήρωσε 15 σερί παιχνίδια με 20+ πόντους και διψήφιο αριθμό ριμπάουντ κάτι το οποίο έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόνοι οι Καρλ Μαλόουν και Σακίλ Ο' Νηλ.

Ο «Greek Freak» κυριαρχεί στο ΝΒΑ στο σκοράρισμα μέσα από τη ρακέτα ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που τελείωσε παιχνίδι με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 15 ασίστ τουλάχιστον.

Στην αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ιντιάνα Πέισερς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έγραψε» ένα ακόμη milestone στην καριέρα του καθώς πέρασε στην 3η θέση με τις περισσότερες τάπες στην ιστορία της ομάδας.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του σκόραρε 50 πόντους (κόντρα στους Τζαζ) κάτι που έχουν πετύχει με την ίδια φανέλα μόνο οι Μάικλ Ρεντ (2 φορές) και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (10 φορές).

Επίσης ο Αντετοκούνμπο σκόραρε σε έξι συνεχόμενα ματς του Νοεμβρίου περισσότερους από 30 πόντους ισοφαρίζοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1978!

Μπορεί με αντίπαλο τους Χόρνετς να μην έφτασε σε double double αφού πήρε 9 ριμπάουντ, ωστόσο πριν από το τελευταίο παιχνίδι του Νοεμβρίου μετρούσε 19 συνεχόμενα double double.