Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 10 ρεκόρ
που θα σπάσει
ο Μέσι το 2020


Κάθε χρονιά προσθέτει ρεκόρ και επιτεύγματα στο βιβλίο του ο Λιονέλ Μέσι και το νέο έτος μπορεί να τον οδηγήσει σε ακόμα σημαντικότερες ποδοσφαιρικές κορυφές σε ατομικό επίπεδο.

Ας δούμε 10 σημαντικούς ατομικούς στόχους του Λιονέλ Μέσι για το νέο έτος...

1. Περισσότερες συμμετοχές με Μπαρτσελόνα
Πέρσι, άφησε πίσω του τον Αντρές Ινιέστα (674) και έγινε 2ος όλων των εποχών σε συμμετοχές με την Μπάρτσα. Τώρα, με 705 παιχνίδια στην πλάτη του, κυνηγάει μόνο έναν, τον Τσάβι, ο οποίος όμως έχει 62 παιχνίδια περισσότερα. Για να τον πιάσει, θα πρέπει να παίξει σχεδόν σε όλα τα ματς, σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν.

2. Περισσότερες συμμετοχές στο Clasico με Μπαρτσελόνα
Στο τελευταίο ντέρμπι με τη Ρεάλ έπιασε τον Τσάβι στις 42 παρουσίες σε Clasico. Εάν παίξει φέτος ακόμα ένα, δεν θα υπάρχει κανείς άλλος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα με περισσότερες συμμετοχές στα μεγάλα ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

3. Γκολ καριέρας Νο700
Το 600ό του ήταν τρομερά στιλάτο, εκείνο το φάουλ στα ημιτελικά του Champions League με τη Λίβερπουλ. Το 2019 τον άφησε με 618 τέρματα με την Μπάρτσα, αλλά και 70 ακόμα με την Εθνική Αργεντινής. Οπότε, χρειάζεται ακόμα 12, κάτι που κανείς δεν φαντάζεται ότι δεν θα καταφέρει να βάλει, ώστε να φτάσει τα 700.

4. Γκολ σε τρεις τελικούς Champions League
Με τη φανέλα της Μπάρτσα μόνο ο Σάμουελ Ετό κι εκείνος έχουν σκοράρει σε δύο τελικούς Champions League. Ο Μέσι μάλιστα το έχει κάνει και τις δύο φορές κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2009, 2011). Εάν καταφέρει να φτάσει στο τέλος της διαδρομής στην Κωνσταντινούπολη, θα έχει την ευκαιρία του και για τρίτη φορά.

5. Πρώτος σκόρερ (Pichichi) για 7η φορά
Φέτος πήρε το βραβείο Pichichi της La Liga για 6η φορά, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο θρύλος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τέλμο Θάρα. Φέτος οδεύει για το 7ο βραβείο και προπορεύεται κατά ένα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά. Κανείς άλλος στην Ισπανία δεν έχει τόσα.


6. Περισσότερα χατ τρικ στο Champions League
Είναι από τις κορυφές που μοιράζονται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αμφότεροι έχουν σημειώσει οκτώ χατ τρικ στον ύψιστο συλλογικό θεσμό και το θέμα τώρα είναι ποιος θα περάσει ποιον, για να φτάσει στα εννέα ή και παραπάνω...

7. Περισσότεροι ομαδικοί τίτλοι
Ο πρώην συμπαίκτης του, Ντάνι Αλβες, έχει ήδη γράψει ιστορία με 40 τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ο Μέσι έχει 34 και για να καταφέρει να πιάσει τον Βραζιλιάνο, θα πρέπει να σηκώσει ό,τι υπάρχει και διεκδικείται, τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με την Αργεντινή (Κόπα Αμέρικα).

8. Αγώνες καριέρας Νο 900
Αυτή τη στιγμή μετράει ακριβώς 843 αγώνες με την Μπαρτσελόνα και την Αργεντινή (138 ματς). Ξεκίνησε ως 16χρονος το 2004 και συνεχίζει ασταμάτητα. Εάν μπορέσει να αποφύγει τους τραυματισμούς και παίξει σε όλα τα παιχνίδια της περιόδου σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, τότε θα περάσει το φράγμα των 900 παιχνιδιών.

9. Τα γκολ του Ρονάλντο στο Champions League
Ο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος βασιλιάς στο Champions League. Περνάει τον Μέσι σε κατακτήσεις, αλλά και σε γκολ. Ο CR7 έχει σκοράρει 128 φορές και ο Αργεντινός αντίζηλός του υπολείπεται κατά 14 γκολ, κάτι που καθιστά υπερδύσκολο να τον πιάσει σε αυτή τη σεζόν. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...


10. Να περάσει τον Πελέ
Από το 196 έως και το 1974 ο Πελέ βρήκε δίχτυα 643 φορές με τη Σάντος. Ο θρυλικός Βασιλιάς της μπάλας είναι ο κορυφαίος σκόρερ με μία μόνο ομάδα, αλλά λογικά φέτος ο Μέσι θα τον προσπεράσει. Μετράει ήδη 618 και χρειάζεται μόνο 25 τέρματα για να πιάσει και αυτήν την