Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χακάν Σουκούρ
έγινε ταξιτζής λόγω
του Ερντογάν!


Οδηγός ταξί Uber και πωλητής βιβλίων έχει γίνει σήμερα ο γνωστός Τούρκος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ.

Το όνομά του έγινε παγκοσμίως γνωστό, όταν το 2002 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Κορέας κατάφερε να σκοράρει στο 11ο δευτερόλεπτο κόντρα στην οικοδέσποινα χώρα με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν καλά για τον ποδοσφαιριστή και πια χρειάζεται να κάνει διάφορα επαγγέλματα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να ζήσει.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο πρώην επιθετικός σημείωσε πως η κυβέρνηση Ερντογάν πάγωσε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία στην Τουρκία, ο πατέρας του φυλακίστηκε και εκείνος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα για τις ΗΠΑ το 2015.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν μπορούσε να νοικιάσει σπίτι, ενώ στις ΗΠΑ άνοιξε μια καφετέρια, την οποία ομως αναγκάστηκε να κλείσει λίγο αργότερα, έπειτα από εκβιασμούς προς το πρόσωπό του.

«Αρχίζω να εργάζομαι τώρα. Δεν μου έχει απομείνει τίποτα σε κανένα μέρος του κόσμου. Ο Ερντογάν με απέκλεισε από όλα, το δικαίωμά μου στην ελευθερία, το δικαίωμα μου να εκφράζω την άποψή μου ελεύθερα, το δικαίωμά μου στην εργασία. Το AKP (το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν) δεν ήταν τελικά αυτό που είχα σκεφτεί. Με κάλεσε για να επωφεληθεί από τη δημοτικότητά μου. Τότε άρχισαν οι προστριβές. Έριχναν πέτρες στην μπουτίκ της συζύγου μου, παρενοχλούσαν τα παιδιά μου στον δρόμο, δεχόμουν απειλές μετά από κάθε δήλωση που έκανα... Όταν έφυγα, φυλάκισαν τον πατέρα μου και κατέσχεσαν όλη μου την περιουσία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: gazzetta.gr