Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ασύλληπτο
ρεκόρ από τον
Γιάννη Αντετοκούνμπο


Η ζωή του μοιάζει με παραμύθι και κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για σενάριο μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας στο Χόλιγουντ.

Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αν αναλογιστεί κανείς όσα έχει ζήσει αυτό το παιδί μέσα σε ελάχιστα χρόνια και που έχει φτάσει, από την απόλυτη ανέχεια στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε triple double κόντρα στους Σικάγο Μπουλς και ταυτόχρονα πέτυχε μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση, καθώς έγινε ο 6ος νεώτερος παίκτης στην ιστορία του NBA, που φτάνει τους 10.000 πόντους στην καριέρα του.

Ο Γιάννης έφτασε τους 10.000 πόντους στο NBA σε ηλικία 25 ετών και 45 ημερών. Να σημειώσουμε ότι δεν είχε το προνόμιο να ξεκινήσει από την αρχή της καριέρας του στο NBA, όπως οι... μύθοι που βρίσκονται από πάνω του στη σχετική λίστα. Ως εκ τούτου, πέτυχε σε συντομότερο χρόνο το απίστευτο ρεκόρ των 10.000 πόντων, στο δυσκολότερο και απαιτητικότερο πρωτάθλημα στον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις τρία χρόνια!

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της επιτυχίας, θα αναφέρουμε το εξής. Στη λίστα δεν υπάρχουν ονόματα όπως... Μάτζικ Τζόνσον, Τζαμπάρ, Σακίλ Ο' Νιλ, Μάικλ Τζόρνταν, Λάρι Μπερντ και άλλα μεγαθήρια που έγραψαν ιστορία.

Ο Αντετοκούνμπο έχει από πάνω του τους Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Κόμπι Μπράιαντ, Καρμέλο Άντονι και Τρέισι ΜακΡάντι.