iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Τα 15 ''τρίποντα''
σοφίας του
Κόμπι Μπράιαντ


Ο Κόμπι  Μπράιαντ ήταν πολλά περισσότερα για τους θαυμαστές του από κορυφαίος αθλητής. Ήταν ένα σύμβολο δύναμης, αυτοπραγμάτωσης και στοχοθεσίας.

Ένας φάρος αποφασιστικότητας, ένας πραγματικός ατόφιος νικητής. Ένα αγόρι που λάτρεψε το μπάσκετ και τα έδωσε όλα για το άθλημά του. Κάτι που δεν τον εμπόδισε, όμως, να εξελιχθεί σαν χαρακτήρας μέσα από τις δυσκολίες, τους τραυματισμούς και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει για να κατακτήσει το πάθος του. «Είσαι υπεύθυνος για το πώς θα σε θυμούνται, ή όχι. Μην το παίρνεις ελαφρά», έλεγε. 

Σε συνέντευξη του μετά την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του είπε: «Δεν μου λείπει το παιχνίδι (μπάσκετ) γιατί με ακολουθεί. Ό,τι έχω τώρα, το έχω μάθει στο μπάσκετ. Τα κουβαλάω μαζί μου μέχρι αυτή τη μέρα. Το παιχνίδι δεν με έχει αφήσει. Σωματικά ναι, αλλά ψυχολογικά όλα προέρχονται από το παιχνίδι. Οι αθλητές πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα φινάλε και είναι ΟΚ. Είναι δύσκολο να αφήσεις κάτι που έχεις κάνει τη μισή ζωή σου. Έχει γίνει αυτό που είσαι. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνεις και στο να καταλάβεις ότι δεν είναι αυτό που είσαι».  

 

Διαβάστε 15 φράσεις που αντικατοπτρίζουν τον «Black Mamba» τρόπο σκέψης του Κόμπι Μπράιαντ:

  1. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους να γίνουν σπουδαίοι σε οτιδήποτε επιλέξουν να κάνουν.
  2. Κάθε αρνητικό πράγμα - πίεση, προκλήσεις - είναι μια ευκαιρία να «ανέβεις».
  3. Έχω στιγμές αμφιβολίας. Έχω ανασφάλειες. Έχω φόβο της αποτυχίας. Έχω βράδια που κατεβαίνω στο παιχνίδι και λέω «Η πλάτη μου πονάει, τα πόδια μου πονάνε, τα γόνατά μου πονάνε. Δεν το'χω. Θέλω να πάω να χαλαρώσω». Όλοι αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Δεν το αρνείσαι, αλλά δεν παραδίνεσαι. Το αγκαλιάζεις με αποδοχή. 
  4. Δεν μπορώ να καταλάβω τους τεμπέληδες. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν σας καταλαβαίνω Δεν θέλω να σας καταλάβω. 
  5. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις τους άλλους να σε προσέξουν, ότι είσαι εδώ και αποφασισμένος. Δεν είμαι ένας παίκτης που απλά ήρθε και θα φύγει. Είμαι εδώ για να φτάσω στην κορυφή. Όταν έδωσα αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μου «Θέλω να γίνω ένας από τους κορυφαίους», το παιχνίδι έγινε τα πάντα για μένα.
  6. Αν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, το πιο πιθανό είναι να αποτύχεις. 
  7. Θα κάνω οτιδήποτε μπορώ για να κερδίζω παιχνίδια... είτε καθισμένος στον πάγκο να κουνάω μια πετσέτα... είτε δίνοντας ένα ποτήρι νερό σε ένα συμπαίκτη ή βάζοντας το καλάθι με το οποίο θα κερδίσει η ομάδα.
  8. Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Michael Jordan, το μόνο που θέλω είναι να είμαι ο Kobe Bryant.
  9. Έτσι όπως κάθομαι και βγάζω το παπούτσι μου και βλέπω την ουλή μου (υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό: ρήξη αχίλλειου τένοντα), βλέπω κάτι όμορφο. Βλέπω όλη τη σκληρή δουλειά, όλες τις θυσίες. Βλέπω το ταξίδι που έκανα για να ξαναγίνω υγιής. Και βλέπω ομορφιά σε αυτό τον αγώνα. Αυτό το κάνει όμορφο. 
  10. Ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί την αποτυχία. Δεν θα επεξεργαστεί την αποτυχία. Γιατί αν κάτσω αντιμέτωπος με τον εαυτό μου και πω «Είσαι μια αποτυχία»... νομίζω αυτό είναι σχεδόν χειρότερο και από θάνατο. 
  11. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου κανείς δεν θα το κάνει για σένα
  12. Όταν αισθανθείς τι σημαίνει αποτυχία, η αποφασιστικότητα κυνηγάει την επιτυχία.
  13. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την εμμονή μου με τη νίκη. 
  14. Παρά τον φόβο, τέλειωσε τη δουλειά. 
  15. Υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνουμε σαν άνθρωποι - σαν μονάδες. Αν θέλεις να μεγαλουργήσεις σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή. Υπάρχουν εγγενείς θυσίες που θα αναγκαστείς να κάνεις. Θα στερηθείς... χρόνο με την οικογένεια, να συναντάς φίλους, να είσαι καλός φίλος, να είσαι καλός γιος, ανιψιός κ.λπ. Υπάρχουν θυσίες που ακολουθούν την απόφασή σου να γίνεις σπουδαίος.