iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

''Χρυσή μπάλα ψώνιου''
στον Κριστιάνο
Ρονάλντο...


Δεν έχασε την ευκαιρία να πει πράγματα τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο ο... Κριστιάνο Ρονάλντο για να πανηγυρίσει την πέμπτη “Χρυσή Μπάλα” που κέρδισε. Ο πορτογάλος παίχτης ανακηρύχθηκε χτες καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2017 στα βραβεία του γαλλικού περιοδικού “France Football”, αλλά δε φαίνεται να άλλαξε καθόλου το μείγμα μίρλας και ψώνιου που ως γνωστόν τον διακρίνει.

Σε μια κίνηση που σίγουρα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αγάπη προς το άτομό του, ο Ρονάλντο δήλωσε πως είναι ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής που υπάρχει:

“Είναι τιμή μου να λαμβάνω αυτό το βραβείο. Απόλαυσα την τελετή, ήταν εξαιρετικά, είναι μια ξεχωριστή τιμή και σαν παιδί ποτέ δεν τόλμησα να ονειρευτώ ότι κερδίζω την “Χρυσή Μπάλα”, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για πέντε φορές. Πάντα δούλευα σκληρά για να γίνω καλύτερος. Όταν κερδίζω βραβεία προφανώς με βοηθάει να κρατάω υψηλά το κίνητρο μου.

“Δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από εμένα. Είμαι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κανείς δεν κάνει πράγματα που δεν μπορώ να κάνω κι εγώ. Αλλά βλέπω πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν άλλοι. Κανείς δεν είναι πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής από εμένα.”

Aπό μικρός την είχε ψωνίσει ο Ρονάλντο όπως φαίνεται. Toυλάχιστον κατάφερε να ευχαριστήσει τους άλλους στη Μάντεστερ που τον βοήθησαν να εξελιχθεί, αν και ο Ρόι Κιν μάλλον θα του είχε ρίξει καμιά σφαλιάρα στο σβέρκο αν τα άκουγα όλε αυτά:

“Από όταν ήμουν 14,15 και 16 ετών γνώριζα ότι είμαι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Συνειδητοποίησα ότι ήμουν καλός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν αγωνιζόμουν στο πλάι παικτών όπως οι Γκιγκς, Κιν και Φέρντιναντ. Είχα ταλέντο. Η αγγλική νοοτροπία είναι διαφορετική και αυτοί οι άνθρωποι με βοήθησαν πολύ για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στη Μάντσεστερ.”

Το μεγαλύτερο ψώνιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κατόρθωσε επίσης να πει έναν καλό λόγο με τον τρόπο του για τον Λιονέλ Μέσι.

“Ελπίζω ο ανταγωνισμός μας να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, οπότε ας δούμε ποιος φτάσει τελικά στην κορυφή. Ο Νεϊμάρ έχει μεγάλη προοπτική, είμαι σίγουρος πως θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τη “Χρυσή Μπάλα” στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ gazetta.gr