iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Ο Μέσι κράτησε
τον Αμπιντάλ
στη Μπαρτσελόνα


Ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι ένα σημαντικό πρόσωπο για την Μπαρτσελόνα, τόσο λόγω της προηγούμενης αγωνιστικής του πορείας στην ομάδα της Βαρκελώνης, όσο και εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και ξεπέρασε, όταν αγωνιζόταν στους «μπλαουγκράνα».

Όταν όμως βάλει κανείς το όνομα του Αμπιντάλ στη μία πλευρά της ζυγαριάς και το όνομα του Λιονέλ Μέσι στην άλλη, η πλάστιγγα θα γείρει... συντριπτικά υπέρ του Αργεντινού. Ο Μέσι άσκησε δημόσια κριτική στον Αμπιντάλ για τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, διογκώνοντας την κρίση στον σύλλογο της Βαρκελώνης, που είχε ξεκινήσει ήδη από ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα. Τα σενάρια έκαναν λόγο για απομάκρυνση του Αμπιντάλ από το πόστο του, όμως τις τελευταίες ώρες επήλθε ανατροπή. Με τις... ευλογίες του Λιονέλ Μέσι, ο Ερίκ Αμπιντάλ παραμένει στους «μπλαουγκράνα» και σήμερα Πέμπτη θα συνοδεύσει την ομάδα στο Μπιλμπάο, για τον αγώνα με την Αθλέτικ.

Την Τετάρτη, ωστόσο, και μέχρι να ανακοινωθεί στον Αμπιντάλ η παραμονή του, διαδραματίστηκε ένα πραγματικό θρίλερ στο παρασκήνιο. Ακόμη και ο πιο αδαής με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην Μπαρτσελόνα, είναι ικανός να αντιληφθεί ότι ο Λιονέλ Μέσι επηρεάζει τα πάντα στην ομάδα της Καταλονίας. Ο πρόεδρος Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, όντας ρεαλιστής, το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους αυτό.

Ζήτησε, λοιπόν, συνάντηση με τον Λιονέλ Μέσι, ώστε να ακούσει την άποψη του Αργεντινού δια ζώσης. Ο Μέσι ήταν σαφής απέναντι στον πρόεδρο. «Μίστερ Μπαρτομέου, δεν θέλω να απολυθεί ο Ερίκ. Κράτα τον στο πόστο του τεχνικού γραμματέα». Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για τον Μπαρτομέου, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα θα είχε συνάντηση με τον συνεργάτη του Ερίκ Αμπιντάλ. Μία συνάντηση που είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες, παρουσία και του εκτελεστικού διευθυντή Oscar Grau. Ο Μπαρτομέου ζήτησε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Γάλλου στη Sport και τελικά ενημέρωσε τον Αμπιντάλ ότι συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, στο πόστο που του έχουν αναθέσει, αρχής γενομένης από τη συνοδεία της ομάδας στον δύσκολο αγώνα που έχουν να δώσουν σήμερα στη χώρα των Βάσκων, για το κύπελλο Ισπανίας.

Η πάντα έγκυρη Marca, αναφέρει ωστόσο ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και ότι μετατέθηκε για αργότερα, όταν θα χαλαρώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, ο Αμπιντάλ πήρε... κίτρινη και στην επόμενη αφορμή, ο Μέσι θα βάλει το χέρι στο... τσεπάκι, θα βγάλει την κόκκινη, θα τη δώσει για τους τύπους στον Μπαρτομέου και πρόεδρος θα πράξει τα δέοντα.

Ο τεχνικός γραμματέας Ερίκ Αμπιντάλ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Sport» στην οποία αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά το «Clasico» (σ.σ. Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 0-0, στις 18 Δεκεμβρίου) αρχίσαμε να προγραμματίζουμε την αποχώρηση του Βαλβέρδε», προσθέτοντας σχετικά ότι «πολλοί παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι και δεν δούλευαν πολύ», εννοώντας ότι αυτό γινόταν λόγω του παλιού προπονητή.

Αυτή η ατάκα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αρχηγού και σταρ της ομάδας, Λιονέλ Μέσι ο οποίος, σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα δικά του δεδομένα, απάντησε στον «Άμπι» μέσω ανάρτησης του στο Διαδίκτυο.

«Ειλικρινά δεν μου αρέσει να κάνω αυτά τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για την δουλειά του και να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών του. Οι παίκτες, για ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο, και συν τοις άλλοις είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίζουμε όταν δεν τα πάμε καλά» ανέφερε αρχικά ο Μέσι.

«Οι υπεύθυνοι του τομέα της αθλητικής διεύθυνσης πρέπει επίσης να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και κυρίως για τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Κλείνοντας, πιστεύω ότι όταν γίνεται λόγος για παίκτες, πρέπει να δίνονται ονόματα γιατί αλλιώς σπιλωνόμαστε όλοι και δίνεται τροφή για πράγματα που λέγονται και δεν είναι αλήθεια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός, κυκλώνοντας με κόκκινο χρώμα την ατάκα του Αμπιντάλ για τους παίκτες....