iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Το εκπληκτικό μήνυμα
του Γιουσέιν Μπολτ
για τον κορωνιό!


Ο Γιουσέιν Μπολτ επέλεξε έναν έξυπνο τρόπο προκειμένου να στείλει το μήνυμα πως πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των ειδικών, έτσι ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία από τον τερματισμό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), όπου διακρίνεται να τερματίζει μακράν των αντιπάλων του και να σημειώνει το παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση εννέα δεύτερα και 69 εκατοστά.

«Κοινωνική αποστασιοποίηση» είναι η φράση που επέλεξε ο διάσημος Τζαμαϊκανός ως λεζάντα στη φωτογραφία του, δίνοντας προφανώς έμφαση στο ότι πολίτες πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η πανδημία που έχει αλλάξει την καθημερινότητα της ανθρωπότητας. Η ανάρτηση του Μπολτ είχε τεράστια απήχηση στο κοινό, καθώς συγκέντρωσε 600.000 «Like» στο Instagram, 500.000 στο Twitter και 300.000 αντιδράσεις στο Facebook.
Ο Μπολτ, που έχει κατακτήσει οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012, 2016)  αποτελεί ίνδαλμα στην πατρίδα του και υποστηρίζει με τους συμπατριώτες του, τις κοινωνικές αποστάσεις και περιορισμούς, στη μάχη με την πανδημία. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπολτ φαίνεται να γυμνάζεται και να κάνει «ζογκλερικά» με μία μπάλα ποδοσφαίρου, παραμένοντας σε κατ΄ οίκον περιορισμό.