iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη
ζωή ο
Μάικλ Ρόμπινσον


Έφυγε από τη ζωή ο παλιός ποδοσφαιριστής Μάικλ Ρόμπινσον. Πέθανε στα 61 του χρόνια μετά από σκληρή μάχη εναντίον του κακοήθους μελανώματος με το οποίο είχε διαγνωστεί από το Δεκέμβριο του 2018.

Γεννημένος στο Λίστερ ξεκίνησε την καριέρα του στη Πρέστον και έπαιξε επίσης για τη Μάντσεστερ Σίτυ, τη Μπράιτον και τη Κουήνς Παρκ Ρέιτζερς στις τη δεκαετίες εβδομήντα και του ογδόντα. Σπάνιος επιθετικός με χάρισμα και μέταλλο νικητή έκανε το μεγάλο του αγωνιστικό «μπαμ» με τη Λίβερπουλ τη σεζόν 83-84, με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα Αγγλίας και Κύπελλο πρωταθλητριών κερδίζοντας την Ρόμα στον τελικό του Ολύμπικο της Ρώμης. Στην τότε ομάδα της Λίβερπουλ συνέθεσε μια εντυπωσιακή και παραγωγική επιθετική τριπλέτα μαζί με τον Κένι Νταλγκλίς και τον Ιαν Ρας. Διεθνής με τη εθνική ομάδα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, επειδή δεν ήθελε να παίζει τον ρόλο δεύτερου βιολιού στο Άνφιλντ άφησε το Μέρσεϊσάϊντ για το Ελ Σαντάρ το γήπεδο της Ισπανικής ομάδας της Οσασούνα στην πόλη Παμπλόνα της Ναβάρρας. Εκεί σε ένα ματς έσπασε το γόνατό του. Μπήκε στο χειρουργείο. Οι γιατροί και η διοίκηση της ομάδας τον πίεσαν να επιστρέψει στα γήπεδα πρόωρα. Ξανάπαιξε μόνο 19 λεπτά. Και τελείωσαν όλα. Έκτοτε φορούσε μια τεχνητή προσθήκη στο πόδι για να βαδίζει

Αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1989, βγήκε στη σύνταξη και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ισπανία, στην οποία πήρε και την ιθαγένεια. Μιλώντας άψογα Ισπανικά ανέλαβε το ρόλο του σχολιαστή σε διάφορες αθλητικές εκπομπές και του δημοφιλούς βασικού σπορτκάστερ των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς και αγώνων ποδηλασίας, τένις και ράγκμπι. Ως άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό και που γνώριζε πώς να τον αναμεταδώσει με γνώση και κριτική ευφυΐα τηλεοπτικά στο κοινό τιμήθηκε κατ' επανάληψη από την Ισπανική τηλεόραση με κορυφαία διάκριση το βραβείο διεθνούς δημοσιογραφίας Μανουέλ Βάσκες Μονταλμπάν. Γοητευτικός άντρας και μπον βιβέρ μπορούσε πάντα χαμογελαστός στις παμπ με ένα ποτήρι μπίρα στο χέρι να διηγηθεί υπέροχες ιστορίες από τις αμέτρητες αναμνήσεις του στους αγωνιστικούς χώρους.  
Η απώλειά του σκόρπισε λύπη σε όσους τον γνώρισαν από κοντά μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Και τον αποχαιρέτησαν βαθιά συντετριμμένοι οι πρώην συμπαίκτες του με το ύμνο της Λίβερπουλ «You'll Never Walk Alone, Μichael. RIP». «Δεν θα περπατήσετε ποτέ μόνος Μάικλ. Αναπαύσου εν ειρήνη».