iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς ''χρυσή μπάλα''
και ''χρυσό παπούτσι''
το 2020


Η κρίση του κορονοϊού και η αβεβαιότητα για τη συνέχεια της σεζόν οδηγούν την FIFA να μην απονείμει τα βραβεία των κορυφαίων για φέτος σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ. Αμφίβολη η Χρυσή Μπάλα και το Χρυσό Παπούτσι.

Η πλήρης ανισορροπία της αγωνιστικής περιόδου στην Ευρώπη είναι δεδομένη το τελευταίο δίμηνο και δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τα καθιερωμένα βραβεία για τους κορυφαίους της σεζόν.

Οι αναμενόμενες απονομές στα τέλη του έτους δύσκολα θα διεξαχθούν καθ’ όπως φαίνεται και ήδη η FIFA έχει λάβει την απόφαση να ματαιώσει τη βράβευση των «The Best Awards», που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mundo Deportivo, η τρέχουσα κατάσταση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενδέχεται να επηρεάσει επίσης και την Χρυσή Μπάλα, όπως και το Χρυσό Παπούτσι, που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της σεζόν. Προς το παρόν τα πράγματα μένουν ως έχει, αλλά η κίνηση της FIFA ίσως επιφέρει ντόμινο.

Έτσι, δεν θα υπάρξει νικητής για το 2020 στον εν λόγω θεσμό και ο τίτλος θα παραμείνει στα χέρια του Λιονέλ Μέσι που τον κατέκτησε πέρυσι.